Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά»

Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ημερίδα «Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά» από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (PALSO) Κέρκυρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe Aθηνών, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας (ομιλίες) και στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου (Workshops).
Οι ομιλίες της κ. Ηλιάνας Κικίδου, Υπεύθυνης Εκπαιδευτικής Συνεργασίας, Goethe-Institut Athen απευθύνονταν σε καθηγητές Γερμανικών, φοιτητές, μαθητές και γονείς. Η κα Κικίδου μίλησε για τα οφέλη της εκμάθησης της Γερμανικής γλώσσας και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν περίπου 400 πανεπιστήμια για σπουδές στην Γερμανία, τα οποία δεν απαιτούν δίδακτρα. Επίσης παρουσίασε τα επίπεδα γλωσσομάθειας και πως συνδέονται τα πιστοποιητικά με την αγορά εργασίας. Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει πλέον μεγάλη ζήτηση για άτομα με καλή γνώση της Γερμανικής γλώσσας στην Ελλάδα.


Η ημερίδα συνεχίστηκε με το διαδραστικό εργαστήρι «Μυστήριο στο Ντίσελντορφ: Τι συνέβη στην κυρία Katrin;» για μαθητές της Γερμανικής γλώσσας, οι οποίοι γνώρισαν μέσα από μία σειρά γρίφων την καθημερινότητα ενός επιστήμονα. Συντονίστρια του παιχνιδιού ήταν η κα Isaiah Kioiloglou, Επιμορφώτρια & Καθηγήτρια Γερμανικών .
Στο επόμενο Workshop για καθηγητές της Γερμανικής γλώσσας με θέμα «Το παιχνίδι ως μέσο μάθησης» η κα Kioiloglou εξήγησε την σημασία του παιχνιδιού ως εργαλείο στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.
Ακολούθησε το Workshop «Διδακτική προσέγγιση CLIL» με εισηγήτρια την κα Χρυσσούλα Θεοδωρίδου, Επιμορφώτρια & Καθηγήτρια Γερμανικών. Στo workshop παρουσιάστηκε λεπτομερώς μια νέα διδακτική προσέγγιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρώπης για την ένταξη άλλων μαθημάτων στην ξενόγλωσση διδασκαλία.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!