Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προβολή της Κέρκυρας στη  βρετανική αγορά, μέσω της ταξιδιωτικής εκπομπής  «Greek Odyssey”

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, στο πλαίσιο ανάπτυξης συνεργειών  για την  προσέλκυση τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, σας γνωρίζει   ό,τι αρχίζει η   προβολή της γνωστής σειράς ντοκυμαντέρ «Greek Odyssey” αφιερωμένη στην Κέρκυρα, με παρουσιάστρια, τη διεθνούς φήμης  Βρετανίδα  ιστορικό, συγγραφέα και παραγωγό Βettany Hughes.

Διάσημη για τη συγγραφή βιβλίων που αντλούν τη θεματολογία τους από την Αρχαία Ελλάδα,  η Βettany Hughes έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια το βρετανικό κοινό με τα ιστορικά ντοκιμαντέρ που γράφει και παρουσιάζει σε κορυφαία τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, το Ηistory Channel και το Channel 5.

Το πρώτο από τα έξι επεισόδια της σειράς με αποκλειστική παρουσίαση της Κέρκυρας, αναμένεται να προβληθεί απόψε [Παρασκευή 12 Ιουνίου]  από το Channel 5. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Βettany Hughes κατά τη διάρκεια της  πρώτης επίσκεψής της στην Κέρκυρα, τον μήνα Οκτώβριο, πραγματοποίησε συνάντηση με τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου και τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Βαρούχα, με στόχο την παροχή   γενικών διευκολύνσεων και υλικοτεχνικής βοήθειας από πλευράς Δήμου, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της ποιοτικής αυτής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, η Δήμαρχος προσκάλεσε την παραγωγή για δεύτερο κύκλο επεισοδίων στην Κέρκυρα, γεγονός που έτυχε θετικής ανταπόκρισης  από την παραγωγή και  πραγματοποιήθηκε περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Δημάρχου “η περίοδος προβολής της ταξιδιωτικής σειράς , λίγο πριν τη έναρξη της τουριστικής περιόδου, αποτελεί μια θετική συγκυρία για την Κέρκυρα και την ενίσχυση της εικόνας μας στη βρετανική αγορά” ενώ τόνισε ότι στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος και το αρμόδιο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη φιλοξενία και υποστήριξη δημοσιογραφικών εκπομπών στο νησί μας.  Επιπροσθέτως, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας, εστίασε στα πολλαπλασιαστικά οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού, φέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα  το θετικό πρόσημο που κατέγραψε η Κέρκυρα από την προβολή  της τηλεοπτικής σειράς «The Durrell’s», μέρος της οποίας γυρίστηκε στο νησί μας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!