Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προτάθηκε στην Ρ.Κράτσα θέση στην Ευρώπη & αφήνει την Περιφέρεια

Σημαντική αναβάθμιση σε υψηλή ευρωπαϊκή θέση, προτάθηκε στη Ρόδη Κράτσα, η οποία – αναμένεται άμεσα να δεχτεί  ή να απορρίψει την πρόταση. Η είδηση με τον χαρακτηρισμό “έκτακτη”  έγινε γνωστή σήμερα το απόγευμα στην ιστοσελίδα “imerazante.gr”. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ζακυνθινού ιστότοπου: “ Εφόσον αποδεχτεί την πρόταση, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων θα πρέπει να παραιτηθεί από την αιρετή θέση της. Σε μια τέτοια περίπτωση, η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου θα εκλέξει νέο περιφερειάρχη για να οδηγήσει τα πράγματα μέχρι τις εκλογές. Σε δεύτερο επίπεδο η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει το νέο επικεφαλής υποψήφιο περιφερειάρχη (άνδρα ή γυναίκα) Ιονίων Νήσων, για τις επερχόμενες εκλογές”. Να σημειωθεί ότι η “ΚΣ” επιβεβαίωσε το γεγονός και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση έγινε από το Γραφείο Πρωθυπουργού. Ως εκ τούτων θεωρείται απίθανο η κυρία Περιφερειάρχης να αφήσει την ευκαιρία αναβάθμισής της και να αρνηθεί την τιμητική πρόταση.

Διαβάστε ακόμη:Ο αριθμός υποψηφίων σε Δήμους Κέρκυρας & Περιφέρεια Ιονίων

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαξίμου ήδη έχει διερευνήσει τις προθέσεις τόσο του βουλευτή Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα, όσο και της Προέδρου ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου, εάν θα επιθυμούσαν να ηγηθούν του Περιφερειακού ψηφοδελτίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, προερχόμενες από τη ΝΔ και οι δύο αρνήθηκαν, τουλάχιστον προς το παρόν. Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα είναι στην επικαιρότητα το επόμενο διάστημα, τόσο για τον ποιος θα εκλεγεί μεταβατικός Περιφερειάρχης από τώρα μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2023, όσο και ποιο θα είναι εκείνο το πρόσωπο, που θα επιλέξει η Νέα Δημοκρατία για επικεφαλής του Περιφεριακού ψηφοδελτίου και θα μπορέσει να καταρτίσει σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών αξιόμαχο συνδυασμό (31 Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές), ούτως ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του κυβερνώντος κόμματος και να διατηρηθεί “γαλάζια” η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!