Quantcast
Χωρίς κατηγορία

Πώς να πουλήσετε τα χρυσά σας κοσμήματα: 4 χρήσιμες συμβουλές για να πετύχετε υψηλότερη τιμή

Σε περιόδους κρίσεων, ακρίβειας, αβεβαιότητας και πληθωρισμού, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα, η αξία του χρήματος μειώνεται, όμως αυξάνεται η αξία άλλων περιουσιακών στοιχείων που είναι από μόνα τους πολύτιμα. Περίοπτη θέση έχει ο χρυσός, αλλά και άλλα πολύτιμα μέταλλα και λίθοι.

Με λίγα λόγια, τώρα είναι μια καλή περίοδος να πουλήσετε τα χρυσά σας κοσμήματα, αν έχετε ανάγκη άμεσων μετρητών. Ωστόσο, η αγορά κοσμημάτων είναι αρκετά περίπλοκη και σε αυτή δεν λείπουν επιτήδειοι που μπορεί να σας δώσουν πολύ λιγότερα χρήματα από την πραγματική αξία των κοσμημάτων σας.

Ένα τέτοιο δυσάρεστο σενάριο μπορείτε να το αποφύγετε, αν ακολουθήσετε τις παρακάτω δοκιμασμένες συμβουλές που μας έδωσε το Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο, το παλαιότερο και πιο αξιόπιστο ενεχυροδανειστήριο της Ελλάδας που δραστηριοποιείται εδώ και 41 χρόνια στην αγορά κοσμημάτων.

Κάντε την έρευνά σας

Προτού καταλήξετε σε κάποιο ανταλλακτήριο χρυσού, για να πουλήσετε τα χρυσά σας κοσμήματα, θα πρέπει να έχετε κάνει μια καλή προετοιμασία για το πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο. Αυτό σημαίνει να:

  • έχετε ζυγίσει το κάθε κόσμημα, για να ξέρετε το βάρος του σε χρυσό.
  • έχετε συγκεντρώσει τυχόν πιστοποιητικά γνησιότητας που έχει.
  • το έχετε περιποιηθεί και καθαρίσει, ώστε να είναι εμφανής η καλή του κατάσταση.
  • έχετε λάβει τουλάχιστον μία εκτίμηση από ανεξάρτητο εκτιμητή.

Μάθετε για τον χρυσό των κοσμημάτων

Τα χρυσά κοσμήματα κατασκευάζονται πολύ σπάνια από καθαρό χρυσό. Τα περισσότερα κοσμήματα είναι χρυσός 10, 14 ή 18 καρατιών που αποτελείται από χρυσό και άλλα κράματα. Αυτό συμβαίνει, επειδή ο απόλυτα καθαρός χρυσός είναι πολύ μαλακός και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα κοσμήματα.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε με ακρίβεια τι χρυσό έχει το κόσμημά σας, ώστε να αναμένετε την αντίστοιχη τιμή. Σε αυτό θα σας βοηθήσουν τα πιστοποιητικά γνησιότητας, εφόσον τα έχετε.

Βρείτε έναν αξιόπιστο αγοραστή

Ο κλασικότερος λόγος που εξαπατώνται όσοι πωλούν τα κοσμήματά τους είναι ότι απευθύνονται σε αγοραστές που εφαρμόζουν αμφίβολες τεχνικές για την εκτίμηση του κοσμήματος. Η πιο διαδεδομένη τεχνική είναι ότι εκτιμούν το κόσμημα μόνο με βάση το βάρος του σε χρυσό, κάτι που είναι πολύ παραπλανητικό.

Διότι ένα κόσμημα έχει μια αυθύπαρκτη αξία που σχετίζεται με την αισθητική του αξία, το brand του αλλά και άλλα στοιχεία, όπως οι λίθοι που φέρει. Ένα κλασικό τρικ, για να σας δώσουν λιγότερα από όσα αξίζει το κόσμημά σας, είναι να σας λένε ότι η πέτρα του δεν αξίζει τίποτα, οπότε δεν προσμετράται στην εκτίμηση. Φυσικά, υπάρχει όντως περίπτωση η πέτρα να μην είναι πολύτιμη, όμως αυξάνει την αισθητική αξία του κοσμήματος.

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείτε σε αγοραστή που ρητά αναφέρει ότι εκτιμά το κόσμημα όχι μόνο με βάση του βάρος του σε χρυσό αλλά με βάση τη συνολική του αξία.

Αναρτημένη τιμή χρυσού

Εκτός από το παραπάνω, είναι εξαιρετικά σημαντικό ο αγοραστής, στον οποίο θα απευθυνθείτε, να έχει εμφανώς αναρτημένη την τιμή χρυσού, η οποία αλλάζει ακόμα και από μέρα σε μέρα. Σίγουρα, η τελική τιμή που θα λάβετε θα είναι υψηλότερη, εφόσον το κόσμημα εκτιμηθεί ως όλο, όμως είναι σημαντικό να γνωρίζετε την τιμή χρυσού που καθορίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο, για να ξέρετε πού κινείστε.

 

Το Αθηναϊκόν Ενεχυροδανειστήριο διαθέτει έμπειρους εκτιμητές κοσμημάτων που εκτιμούν το κόσμημά σας ως σύνολο και σας δίνουν την πιο συμφέρουσα τιμή της αγοράς, πολύ υψηλότερη από την τιμή χρυσού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!