Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Π. Κορομπόκης στην ΚΣ: Δύσκολη χρονιά με ονειρικό φινάλε

Η ΑΕ Λευκίμμης μετά από έναν ποδοσφαιρικό Γολγοθά, που διάβηκε την φετινή περίοδο και την “σταύρωση” της την περασμένη Κυριακή στην Αλεξάνδρεια, δεν λύγισε, πάλεψε μέχρι τέλους και τελικά στάθηκε όρθια!

Στη μάχη (όχι μόνο ως έννοια μεταφορική, αλλά πολλές φορές φέτος και ως πραγματικότητα)  αναμφισβήτητος “Αρχιστράτηγος” ήταν ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Κορομπόκης. 

Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, τον περασμένο Οκτώβριο, αντικαθιστώντας τον Αντώνη Δρακόπουλο, που ξεκίνησε τη φετινή σεζόν. Κατάφερε να διαχειριστεί  μία ομάδα, η οποία είχε ξεμείνει απο παίκτες λόγω τραυματισμών απο την κακή προετοιμασία, ενώ παράλληλα “ταλαιπωρούνταν” απο διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Ξεπερνώντας όλα αυτά δημιούργησε ένα αξιόμαχο ποδοσφαιρικό σύνολο επιτυγχάνοντας την παραμονή στην κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία αυτή παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα της Λευκίμμης είχε να αντιμετωπίσει και το ποδοσφαιρικό “κατεστημένο”, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, που προσπάθησε με κάθε μέσο και τρόπο να την “πετάξει” εκτός Γ΄Εθνικής. Ο ίδιος με την σεμνότητα και σοβαρότητα, που τον διακρίνει, μιλώντας   στην “Κέρκυρα Σήμερα” έκανε λόγο για “Δύσκολη χρονιά με ονειρικό και μεγαλειώδες τέλος”, απονέμοντας τα εύσημα στους παίκτες του, τους οποίους συγχαίρει γιατί “πίστεψαν μέχρι τέλους την παραμονή και έδωσαν την ψυχή τους να το πετύχουν και τελικά δικαιώθηκαν”.

 

Δικαίωση για τους παίκτες μου!

Ο Πάνος Κορομπόκης, δεν έκρυβε την χαρά του, μετά το τέλος του αγώνα με τον Μακεδονικό, στον οποίο η για πολλούς καταδικασμένη σε υποβιβασμό ΑΕ Λευκίμμης νίκησε τον υποψήφιο πρωταθλητή του 2ου ομίλου και παρέμεινε στην Γ΄Εθνική. Μιλώντας στην “ΚΣ” χαρακτήρισε τη “Χρονιά Δύσκολη, αλλά με ονειρικό και μεγαλειώδες τέλος”. Αποδίδοντας την επιτυχία στους παίκτες της ομάδας του, οι οποίοι “Πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή”. Μάλιστα, όπως είπε: “Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το πείσμα των παικτών μου και την προσήλωσή τους στον στόχο της παραμονής. Παρ΄ό, τι βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, ούτε για μία στιγμή δεν πίστεψαν ότι η ομάδα θα υποβιβαστεί. Έδωσαν το 100% τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες και παρά τις “τρικλοποδιές” που υπέστη η ομάδα, πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου αγώνα και τελικά δικαιώθηκαν!” Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους φιλάθλους αλλά και όσους απο την διοίκηση και τον κόσμο της περιοχής συμπαραστάθηκαν στην ομάδα.

 

Αυτοί που “έσκαβαν τον λάκκο μας” έπεσαν μέσα

Σχολιάζοντας σκωπτικά τα όσα συνέβησαν την περασμένη Κυριακή στην Αλεξάνδρεια, αλλά και όσα “τράβηξε” η ΑΕ Λευκίμμης σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν “Αυτοί, που έσκαβαν τον λάκκο μας, έπεσαν οι ίδιοι μέσα”. Ως γνωστό μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στον Β΄όμιλο Γ΄Εθνικής  υποβιβάζεται στο τοπικό ο Μ. Αλέξανδρος Ημαθίας,, ενώ η ΕΠΟ “πήρε τη σφυρίχτρα” του ανεκδιήγητου εκείνου διαιτητή.

 

Να εξαλειφθούν οι παθογένειες

Στην ερώτηση μας, για το εάν θα παραμείνει και τη νέα χρονιά στην ΑΕ Λευκίμμης, απέφυγε την άμεση απάντηση, λέγοντας “Αυτό, που προέχει είναι να εξαλειφθούν οι παθογένειες, που ταλαιπώρησαν την ομάδα και να γίνει ένας καλός και οργανωμένος σχεδιασμός. Απο τώρα.  Εάν συμβούν αυτά, τότε αυτή η ομάδα έχει μεγάλες προοπτικές και μπορεί να πάει ψηλά!”.

 

Ο Παναγιώτης Κορομπόκης

Γεννήθηκε στις 3/1/1973, στην Αθήνα. Ως ποδοσφαιριστής έκανε τα πρώτα του βήματα από τις υποδομές του Εθνικού Πειραιά, κατόπιν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, αγωνίστηκε -μεταξύ άλλων- σε Καλλιθέα και Αθηναϊκό, ώσπου, επί Σπύρου Καλογιάννη, το καλοκαίρι του 2001 αποκτήθηκε από τον ΑΟ Κέρκυρα, που αγωνίζονταν τότε στη Γ’ Εθνική. Στον ΑΟΚ έπαιξε δύο χρόνια (2001-2003) και αποχώρησε μία σεζόν πριν από την ιστορική, πρώτη άνοδο στην Α’ Εθνική, έχοντας συνολικό απολογισμό 6 γκολ σε 45 επίσημα παιχνίδια. Στην καριέρα του, ακολούθησαν η Κασσάνδρα, ο Αχαρναϊκός, η Ρόδος και το καλοκαίρι του 2007 στα 34 χρόνια του «κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Το Νοέμβριο του 2007 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σπύρου Καλογιάννη να αναλάβει καθήκοντα γενικού αρχηγού στην ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα, που αγωνίζονταν τότε στη Β’ Εθνική, με προπονητή τον Μπάμπη Τεννέ. Τον Ιούνιο του 2009 αποχώρησε από τον «ΑΟ». Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2014 από τον Θιναλιακό, με τον οποίο την περίοδο 2018-19 κατέκτησε το κερκυραϊκό ντάμπλ και συγχρόνως άνοδο στη Γ΄Εθνική. Την επόμενη σεζόν  πέτυχε την παραμονή της ομάδας στη Γ΄, ωστόσο η διοίκηση του Θιναλιακού αποφάσισε να αποσύρει την ομάδα από τη Γ΄και να πάρει μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα. Παράλληλα έλυσε τη συνεργασία της με τον Πάνο Κορομπόκη, ο οποίος το 2020  ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕ Λευκίμμης, επιτυγχάνοντας την παραμονή της στο πρωτάθλημα Γ΄Εθνικής. Πέρυσι τον Ιούλιο αποχώρησε απο την ΑΕ Λευκίμμης. Η ΑΕΛ ξεκίνησε την φετινή περίοδο με νέο προπονητή τον Αντώνη Δρακόπουλο, ο οποίος έμεινε μόλις δυόμιση μήνες στην ομάδα. Μετά τα πρώτα στραβοπατήματα, η διοίκηση της “Βασίλισσας” του Νότου έλυσε τη συνεργασία μαζί του και τον Οκτώβριο 2020 επανεναπόθεσε στα χέρια του Πάνου Κορομπόκη την  τεχνική ηγεσία. Ο Παναγιώτης Κορομπόκης είναι κάτοχος προπονητικού διπλώματος UEFA Α.

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!