Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ρούσσινος: Φέρτε καταστροφέα ελλοχεύει κίνδυνος πυρκαγιάς – Τι απαντά η Πολιτική Προστασία του Δήμου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο εκπρόσωπος της τοπική κοινότητας Αγίου Αθανασίου Αλέξανδρος Ρούσσινος με επιστολή του αρχικά προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κέρκυρας, τη Δ/νση Πρασίνου και τον αντιδήμαρχο Σπύρο Ασπιώτη καθώς και αντιδήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Καλούδη και στη συνέχεια, με νέο έγγραφο προς  το αστυνομικό τμήμα Παλαιοκαστριτών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο λόγος, η άμεση επέμβαση καταστροφέα για τον καθαρισμό δημοτικών και αγροτικών δρόμων  Αγίου Αθανασίου προς αποφυγήν πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, καταγγελίας από πολίτες έρχονται στην εφημερίδα «Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ» καθώς για τον ίδιο λόγο γίνονται ατυχήματα, όπως στον δρόμο Αγραφοί – Καββαλούρι που το ύψος των χόρτων δεξιά και αριστερά του αγροτικού δικτύου εμποδίζει την ορατότητα των διερχομένων.

Στην επιστολή του, ο κ. Ρουσσινος αναφέρει πως από την πολιτική προστασία του Δήμου ανέφεραν πως δεν υπάρχει οδηγός καταστροφέα και δεν είναι υπεύθυνη η συγκεκριμένη υπηρεσία.

 

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Ρούσσινου προς το Α.Τ. Παλαιοκαστριτών και Πυροσβεστική Υπηρεσία

 

Αρ. Πρωτ.     8 / 2019

Τρίτη  23/7/2019

Άγιος Αθανάσιος

 

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ

 

ΠΡΟΣ:

Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών

Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας

 

Πολιτική Προστασία Δήμου Κέρκυρας

 Δ/ΝΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, Αντιδήμαρχο κ. Ασπιώτη

Αντιδήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Καλούδη

ΑΙΤΗΣΗ:  «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ, ΛΟΓΩ ΣΟΒΑΡΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ»

 

Παρόλο το έγγραφο που απέστειλα στις 4/7/2019 με αρ.πρωτοκόλλου 7-2019, στις υπηρεσίες του Δήμου και στην Πολιτική Προστασία, καμία ενέργεια δεν πραγματοποιήθηκε.

Αρκούνται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησα ο ίδιος προς αυτούς, να μου αναφέρουν ότι δεν υπάρχει «οδηγός» και δεν είναι υπεύθυνοι για τον καταστροφέα,  για την εργολαβία κ.τ.λ.. Γενικώς υπεκφεύγουν και δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός.

Επειδή υπάρχει και ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς, λόγω της πυκνής βλάστησης και των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών ξαναθέτω το θέμα, ενημερώνοντας και εσάς, ως Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας &  Αστυνομικό Τμήμα Παλαιοκαστριτών.

Με την παρούσα αιτούμαι πάλι μηχάνημα καταστροφέα, για το καθαρισμό από την πυκνή βλάστηση των δύο (2) κύριων δημοτικών  δρόμων α. από Παυλί – Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου και β. από Ίντη(περιοχή Μοναστήρι) – Δροσάτο.

            Τέλος το αγροτικό οδικό δίκτυο, το οποίο βρίσκεται εξ’ολοκλήρου μέσα σε ελαιώνα, χρήζει επίσης άμεσο καθαρισμό, λόγω πυκνής βλάστησης.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας, το συντομότερο.

Τηλ Επικοινωνίας: 26630 71225, 6977 450526

Ο Εκπρόσωπος της Τ.Κ. Αγίου Αθανασίου

ΡΟΥΣΣΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΑΡΗΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!