Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα 02/12

Γιορτάζουν
Μερόπη, Μυρόπη.

Επέτειοι
Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας

Γεγονότα
1805 Ο Ναπολέων Βοναπάρτης νικά στη Μάχη του Αούστερλιτς τις ενωμένες δυνάμεις των Αυστριακών και των Ρώσων.
1823 Ο αμερικανός πρόεδρος Τζέιμς Μονρόε σε ομιλία του στο Κογκρέσο απαιτεί να μειωθεί η επιρροή των Ευρωπαίων στο δυτικό ημισφαίριο. Ο λόγος του αυτός θα μείνει στην ιστορία ως Δόγμα Μονρόε. Στην ίδια ομιλία του αναγνωρίζει ότι έχει δημιουργηθεί ήδη κυρίαρχη ελληνική επικράτεια και προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.
1824 Οι Κυβερνητικοί του Κουντουριώτη καταλαμβάνουν την Τριπολιτσά, έδρα των Αντικυβερνητικών του Κολοκοτρώνη κατά τις εμφύλιες συγκρούσεις στη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.
1971 Οι εμίρηδες του Κόλπου κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους από τη Μεγάλη Βρετανία και δημιουργούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
1979 Ο Νίκος Γκάλης κάνει το ντεμπούτο του στο ελληνικό μπάσκετ με την ομάδα του Άρη και σημειώνει 30 πόντους σε αγώνα της ομάδας του με τον Ηρακλή.
2010 Ξεκινά η λειτουργία της εφαρμογής μηνυμάτων και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων Viber, που αναπτύχθηκε στο Ισραήλ από τον πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Στρατού Ταλμόν Μάρκο.

Γεννήσεις
1922 Γεννιέται ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, έλληνας θεατρικός συγγραφέας. (Θαν. 29/3/2011)
1923 Γεννιέται η Μαρία Κάλλας, ελληνοαμερικάνα λυρική καλλιτέχνιδα. (Θαν. 16/9/1977)
1944 Γεννιέται ο Διονύσης Σαββόπουλος, έλληνας τραγουδοποιός.

Θάνατοι
1944 Πεθαίνει ο Φίλιππο Τομάσο Μαρινέτι, ιταλός ποιητής, συγγραφέας και εκδότης, ο «πατέρας» του Φουτουρισμού. (Γεν. 22/12/1876)
2007 Πεθαίνει ο Λες Σάνον, άγγλος προπονητής ποδοσφαίρου, που έγραψε ιστορία στον ΠΑΟΚ. (Γεν. 12/3/1926)
2008 Πεθαίνει η Μαργαρίτα Καραπάνου, ελληνίδα συγγραφέας. Το μυθιστόρημά της «Ο Υπνοβάτης» θεωρείται ένα από τα κορυφαία της νεοελληνικής πεζογραφίας. (Γεν. 1946)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!