Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σε αναστολή λειτουργίας ο ΑΟ Κασσιόπης

Μετά τις ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα και ΑΟ Κασσιόπης, τώρα και  το ερασιτεχνικό σωματείο ΑΟ Κασσιόπης αναστέλλει την λειτουργία του.

 

Την «προσωρινή παύση της λειτουργίας του συλλόγου για την αγωνιστική περίοδο 2021-22» ανακοίνωσε ο γραμματέας του σωματείου Σπύρος Βλάχος corfucorner.gr, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Χρ. Γραμμένου. 

Όπως αναφέρεται η απόφαση ελήφθη την Παρασκευή 27 Αυγούστου στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΑΟ Κασσιόπης.

 

Οι λόγοι της αναστολής

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ οι λόγοι τους οποίους επικαλέστηκε ο γραμματέας του σωματείου είναι: Κατ’ αρχάς, το υγειονομικό πρωτόκολλο, εξαιτίας της πανδημίας, έχει γίνει πολύ αυστηρό και δυσκόλως εφαρμόσιμο. Από ‘κει και πέρα, το ρόστερ της ομάδας μας δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό ποδοσφαιριστών, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των τοπικών διοργανώσεων. Συν το ότι δεν υπάρχουν τα άτομα για να “τρέξουν” τον σύλλογο. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο Πρόεδρός μας, ο Κωστής Σγουράκης, περνάει μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας και κρίνεται αναγκαίο να είναι απόλυτα ήρεμος για λίγο χρονικό διάστημα, προκειμένου να επανέλθει πλήρως.Οι ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον σύλλογο, είναι ελεύθεροι να πάνε να παίξουν όπου θέλουν την σαιζόν που έρχεται. Όμως, από την 1η Ιουλίου του 2022 θα υποχρεούνται να επιστρέψουν στην ομάδα μας».

 

Η ιστορία του ΑΟ Κασσιόπης

Ο Α.Ο. Κασσιόπης ιδρύθηκε το 1984 με έδρα την Κασσιόπη. Έκτοτε αρχικά μετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα, όπου αναδείχτηκε δύο φορές πρωταθλήτρια ΕΠΣΚ, ενώ έχει κατακτήσει και δύο κύπελλα Κέρκυρας. Συμμετείχε δύο περιόδους στο Εθνικό πρωτάθλημα Δ΄Εθνικής, όπου την περίοδο 2011-12 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια του 5ου ομίλου και εξασφάλισε την άνοδο στην Γ΄Εθνική. Την αμέσως επόμενη χρονιά προβιβάστηκε στην Β΄Εθνική, η οποία είχε μετονομαστεί σε Football League. Μόλις πέτυχε την άνοδό της προχώρησε σε συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα, που μόλις είχε υποβιβαστεί από την Super League και η ΠΑΕ με απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας το 2013 πήρε την επωνυμία ΠΑΕ Αθλητικός Όμιλος Κασσιόπης «Κέρκυρα» χρησιμοποιώντας τον Α.Φ.Μ. της ΠΑΕ ΑΟ Κασσιόπης.

Την περίοδο 2013-14 προβιβάστηκε στην Super League και παρά το γεγονός ότι παρέμεινε στην κατηγορία, εν τούτοις της επιβλήθηκε η ποινή του υποβιβασμού, λόγω παράτυπης μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ. Αγωνίστηκε μία σεζόν στην Football League και την επόμενη επανήλθε στην Super, όπου αγωνίστηκε δύο ακόμη περιόδους. Το 2017-18 υποβιβάστηκε στην Super League2, όπου μετείχε δύο χρονιές.

Το 2019-20 υποβιβάστηκε στην Football League, αλλά δεν δήλωσε συμμετοχή με την διοίκηση της ΠΑΕ να αναστέλλει την λειτουργία της και να μετέχει στην Γ΄Εθνική, το ερασιτεχνικό σωματείο ΑΟ Κασσιόπης. Τον Σεπτέμβριο του 2020 η νέα διοίκηση του σωματείου, με πρόεδρο τον Ρένο Μανέτα,  αποφάσισε την αλλαγή της επωνυμίας σε Ποδοσφαιρικό Σύλλογο «Κέρκυρα» ή Kerkyra fc, απόφαση η οποία επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας.

Ωστόσο στην ΕΠΟ είχε δηλωθεί ως ΑΟ Κασσιόπης κι έτσι η επωνυμία παρέμεινε προσωρινά έτσι.

Την άνοιξη του 2021 ανακοινώθηκε ότι ο Κώστας Σγουράκης ανέλαβε την προεδρία της ομάδας. Παρά το γεγονός ότι με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στον 5ο όμιλο Γ΄Εθνικής, ο ΑΟ Κασσιόπης από την τελευταία θέση της βαθμολογίας ανέβηκε πάνω από την ζώνη υποβιβασμού, εν τούτοις στο τέλος δεν κατάφερε να σωθεί με αποτέλεσμα να «πέσει» στο τοπικό πρωτάθλημα. Τώρα η ομάδα αναστέλλει την λειτουργία της.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!