Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σε επαναλειτουργία το Αναγνωστήριο των Αρχείων Κέρκυρας

Η διεύθυνση των Γ.Α.Κ-Αρχείων Κέρκυρας ανακοινώνει την σταδιακή επαναλειτουργία του Αναγνωστηρίου των Αρχείων Κέρκυρας από την ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 Οκτωβρίου 2020.
Το Αναγνωστήριο παρέμεινε κλειστό για μακρύ χρονικό διάστημα εξαιτίας της εκτέλεσης μεγάλου τεχνικού έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση των χώρων των Αρχείων Κέρκυρας, το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και παράδοσης, καθώς και της πανδημίας COVID-19. Ως εκ τούτου η επαναλειτουργία του θα είναι σταδιακή και περιορισμένη.

Οι νέοι όροι και συνθήκες λειτουργίας περιγράφονται λεπτομερώς ως εξής:

ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟΥ
ΕΠΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19.

Ο αριθμός διαθεσίμων θέσεων για τη διεξαγωγή έρευνας στο Αναγνωστήριο των Αρχείων Κέρκυρας διαμορφώνεται σε 8, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για την πανδημία COVID-19.
Το ωράριο λειτουργίας του Αναγνωστηρίου διαμορφώνεται σε: 09.00 – 13.00. Στο Αναγνωστήριο θα διενεργείται προληπτικός καθαρισμός και θα λαμβάνονται τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.
Ο ερευνητής οφείλει να ενημερώσει την Υπηρεσία (τηλεφωνικά στο τηλ. 26610 38193) έως τις 13.00 της προηγουμένης για την ημέρα και ώρα άφιξής του, ώστε να εξασφαλίσει μία θέση εργασίας στο Αναγνωστήριο.
Σε περίπτωση που κάποιος ερευνητής έχει παραλείψει την εκ των προτέρων συνεννόηση θα μπορεί να γίνεται δεκτός μόνον εάν και εφόσον υπάρχει κενή διαθέσιμη θέση στο Αναγνωστήριο και το προς διερεύνηση αρχειακό υλικό βρίσκεται ήδη εκεί ή διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή.
Οι ερευνητές που επιθυμούν να διεξάγουν συστηματική έρευνα προσερχόμενοι στο Αναγνωστήριο σε καθημερινή βάση θα μπορούν να πραγματοποιήσουν την έρευνα για διάστημα μέχρι μίας εβδομάδας. Κατόπιν θα μπορούν να προσέρχονται μόνον αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας κατόπιν συνεννόησης και όχι την επομένη της έρευνάς τους εβδομάδα.
Ο αριθμός των φακέλων ορίζεται σε έναν (1) κατ’ άτομο την ημέρα, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας του Αναγνωστηρίου και της Υπηρεσίας. Εξαιρούνται οι προσερχόμενοι αλλοδαποί ερευνητές ή εκτός ορίων της πόλεως Κερκύρας, οι οποίοι θα μπορούν να συμβουλεύονται έως δύο φακέλους την ημέρα.
Ο ερευνητής θα αποθέτει μετά το πέρας της εργασίας του τον φάκελο στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο Αναγνωστήριο προκειμένου να τον επανεξετάσει την επόμενη ημέρα. Σε περίπτωση που ο φάκελος επιστρέφεται, πριν ανατοποθετηθεί στα αρχειοστάσια θα παραμένει ανενεργός για μία εβδομάδα σε ειδικό χώρο για λόγους υγειονομικής πρόληψης.
Προσερχόμενος ο ερευνητής στο Αναγνωστήριο υποχρεούται να διαθέτει ατομικά μέτρα προστασίας δηλ. μάσκα και γάντια μιας χρήσης. Στον ερευνητή θα παρέχεται η δυνατότητα της χρήσης απολυμαντικού υγρού για τον καθαρισμό των χεριών πριν και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.
Οι ερευνητές θα μπορούν να κάνουν χρήση του Η/Υ που βρίσκεται εγκατεστημένος στο Αναγνωστήριο, προκειμένου να συμβουλευθούν υλικό που έχει υποστεί ψηφιοποίηση. Το αυτό ισχύει και για τον Η/Υ που βρίσκεται εγκατεστημένος στο Ληξιαρχείο. Ωστόσο, η χρήση αυτή θα περιορίζεται στις ώρες λειτουργίας του Αναγνωστηρίου και μετά την παρέλευσή τους θα λαμβάνεται προληπτική υγειονομική πρόνοια και καθαρισμός.
Ενθαρρύνεται το ερευνητικό κοινό στη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας για τη διεκπεραίωση αιτημάτων, όπως πχ. το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (mail@gak.ker.sch.gr).
Παρακαλούμε για την τήρηση των μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και ασφάλεια του ερευνητικού κοινού καθώς και του υπηρετούντος προσωπικού των Αρχείων Κέρκυρας και να επιτραπεί η όσο το δυνατόν ομαλή και εύρυθμη διεξαγωγή της αρχειακής έρευνας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!