Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Σκάκι:Από το  12ο Δημοτικό ξεκίνησε το Σχολικό Πρωτάθλημα

Με τους αγώνες στο 12 Δημοτικό Σχολείο, άνοιξε η αυλαία του Μαθητικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος Κέρκυρας 2023-24.

Η επιλογή του Σχολείου έγινε για συμβολικούς λόγους, αφού το πρωτάθλημα διοργανώνεται για 12η φορά φέτος  από τον Σύνδεσμο Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες Κέρκυρας-Παξών.  

Υπενθυμίζεται ότι, η διοργάνωση της Κέρκυρας έχει χαρακτηριστεί ως η μαζικότερη σκακιστική μαθητική της χώρας, αφού κάθε χρόνο συμμετέχουν σε αυτήν χιλιάδες μαθητές-τριες από τις περισσότερες σχολικές μονάδες του νησιού μας.

Στους αγώνες του 12ου Δημοτικού Σχολείου, που πραγματοποιήθηκαν Πέμπτη και Παρασκευή (2-3/11/23) πήραν μέρος συνολικά 132 μαθητές-τριες. Την πρώτη ημέρα 49 από τις τάξεις Α-Β-Γ & Νήπια και την δεύτερη 83 από τις τάξεις Δ-Ε-ΣΤ΄.

 

ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Πρωταθλητής των φετινών αγώνων του 12ου Δημοτικού αναδείχθηκε ο  Πανάρετος Κωνσταντίνος (ΣΤ τάξη), ο οποίος στον Τελικό (φωτο) νίκησε τον συμμαθητή του Πανάρετο Γιάννη, ο οποίος κατετάγη δεύτερος. Τρίτος, ένας ακόμα μαθητής της ΣΤ΄τάξης, ο Νικολούζος Γιάννης. Τον τίτλο της πρωταθλήτριας κοριτσιών κατέκτησε  η Σαγιά Νεφέλη (Ε΄τάξη).

 

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΣΤ ΤΑΞΗ: Πανάρετος Κωνσταντίνος

Ε΄ΤΑΞΗ: Σαγιά Νεφέλη

Δ΄ΤΑΞΗ: Σαπουνάς Μάνος

Γ΄ΤΑΞΗ: Κάντας Χαράλαμπος

Β΄ΤΑΞΗ: Καλοδίκης Νίκος

Α΄ΤΑΞΗ: Δελάλης Μάξιμος

ΝΗΠΙΑ: Τσατσόπουλος Κωνσταντίνος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!