Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Σπέρνω παραμύθια φυτρώνουν ιστορίες»: Το νέο βιβλίο της Ξηρομερίτισσας Λένας Στρατούλη

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Λένας Στρατούλη “Σπέρνω παραμύθια φυτρώνουν ιστορίες”, των εκδόσεων ΑΠΑΡΣΙΣ. Το έργο περιλαμβάνει βιωματικές αφηγήσεις εποχής με τόπο αναφοράς κυρίως το Ξηρόμερο και την ιδιαίτερη πατρίδα της συγγραφέως, τον Αστακό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο βιβλιοπωλείο Αθηνών ΠΟΛΙΤΕΙΑ (και με ηλεκτρονική παραγγελία), καθώς και σε συνεννόηση με την κ. Στρατούλη είτε στο mail estratouli@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο 6977406384. Επίσης, στην Κέρκυρα, το βιβλίο διατίθεται στο βιβλιοπωλείο «ΠΛΟΥΣ»

Ένα μπουκέτο αληθινές ιστορίες, που από μέσα τους ξεπηδούν σα λουλούδια παραδοσιακά παραμύθια και τραγούδια. Ιστορίες γλυκόπικρες, γεμάτες ολοζώντανες εικόνες απ’ το παρελθόν, που πηγαινοέρχονται στο χρόνο ακολουθώντας τις ιστορικές, κοινωνικές κι οικονομικές συνθήκες της εποχής τους. Ιστορίες στη μνήμη οικείων κι αγαπημένων προσώπων, στη μνήμη των γυναικών άλλης εποχής και των εποχών που έφυγαν μαζί τους αφήνοντας το αποτύπωμά τους. Ιστορίες με παραμύθια και σαν παραμύθια για μεγάλους, που τους παρακινούν ν’ αναζητήσουν το παιδί μες στο μυαλό και στην καρδιά τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Σύντομο βιογραφικό

Η Ελένη Στρατούλη γεννήθηκε το 1962 στον Αστακό Ξηρομέρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε μέχρις ότου τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ζει από το 1984 στην Κέρκυρα, όπου εργάστηκε ως δικηγόρος μέχρι την συνταξιοδότησή της. Έχει ένα γιο, πτυχιούχο φιλολογίας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!