Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Σπ. Καρύδη: Να μη χάσουμε το Παγκόσμιο Κ20

Την ευκαιρία να αναδειχτεί πρωταθλήτρια κόσμου στο τριπλούν νεανίδων, μπορεί να χάσει η κερκυραία πρωταθλήτρια Ευρώπης Σπυριδούλα Καρύδη, καθώς το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20, οδεύει προς ακύρωση.

Όπως είχε αναδείξει σε πρόσφατο ρεπορτάζ η «ΚΣ» εάν το παγκόσμιο Κ20, που ήταν προγραμματισμένο για 7-12 Ιουλίου 2020 στο Ναϊρόμπι Κένυας, δεν γίνει φέτος το φθινόπωρο, αλλά του χρόνου, τότε η αθλήτρια του Κερκυραϊκού, που είναι γεννημένη το 2001, δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος, αφού το 2021 αλλάζει ηλικιακή κατηγορία. Η ίδια μιλώντας στο sportsfeed.gr και στην Πηνελόπη Γκιώνη, δηλώνει πως θέλει να αγωνιστεί «ό,τι κι αν γίνει».

Δεν θέλω να ακυρωθεί το Παγκόσμιο

Συγκεκριμένα το αφιέρωμα στη Σπυριδούλα Καρύδη χθεσινό δημοσίευμα του sportsfeed.gr αναφέρει τα εξής: « Η 19χρονη άλτρια φέτος είχε αγώνα-στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι, όπου θα πήγαινε ως ένα από τα φαβορί. Ως πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ίδια κατηγορία και έχοντας δώσει εξαιρετικά δείγματα εξέλιξης, η Καρύδη θα ήταν ένα από τα ονόματα, που θα ξεχώριζαν καθώς θα στόχευε στον Παγκόσμιο τίτλο, που αντικειμενικά θα μπορούσε να διεκδικήσει. Η Καρύδη το 2019 στον ανοιχτό στίβο κατέγραψε επίδοση 14.00 μέτρα, για να ολοκληρώσει τη σεζόν ως Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από την Αλεξάντρα Νάτσεβα (Βουλγαρία- 14.13μ) και την Κουβανή LeyanisPerez (14.13μ).

Το παγκόσμιο δυστυχώς οδεύει προς την ακύρωση του και το πιθανότερο είναι να μη διεξαχθεί φέτος, όμως οι Κενυάτες κρατούν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς θέλουν να φιλοξενήσουν μία μεγάλη διοργάνωση. Έτσι εάν το πρωτάθλημα δεν διεξαχθεί μέσα στο 2020, η Σπυριδούλα Καρύδη θα χάσει την ευκαιρία να αναδειχτεί παγκόσμια πρωταθλήτρια. Βέβαια η ίδια ελπίζει να μη συμβεί αυτό. «Εγώ προπονούμαι όσο μπορώ. Έχω στο σπίτι μου μερικά εμποδιάκια να κάνω ασκήσεις, έχω διάδρομο και 10 κιλά βαράκια και κάνω τα απαραίτητα, χωρίς να κάνω εντάσεις. Όπως μπορούμε προπονούμαστε, να μη μείνω πίσω. Παρότι θα είναι δύσκολο να επανενταχτούμε και θα πάρει καιρό, μιας και θα είμαστε όλοι πιασμένοι και δεν θα μπορούμε ούτε να τρέξουμε, δεν θέλω να ακυρωθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θέλω πολύ να αγωνιστώ εκεί και ό,τι γίνει. Διαβάζω όσα λέγονται και ελπίζω στο να γίνει, έστω τον Σεπτέμβριο, να έχουμε ένα τρίμηνο για προετοιμασία και θα το κυνηγήσουμε» δηλώνει η Σπ. Καρύδη στο sportsfeed.

Το 2021 μεταβατική χρονιά

Βέβαια ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα χαθεί δεν σημαίνει κάτι για την πορεία της Σπυριδούλας Καρύδη. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς για την αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη φαίνεται αρκετά εφικτή (σ.σ το όριο είναι 14.32μ), πόσο μάλλον όταν θα έχει ένα χρόνο μπροστά της να προετοιμαστεί και να φτάσει στη βέλτιστη κατάσταση της για την παρούσα φάση , για να διεκδικήσει στα είκοσι της, μία θέση στην ελληνική ολυμπιακή ομάδα για το Τόκιο. Η ίδια αναφερόμενη στο 2021 δηλώνει πως πρόκειται για μία μεταβατική χρονιά και θα δείξει στην πορεία, ποια θα είναι η έκβαση των πραγμάτων: «Το 2021 θα είναι μία μεταβατική χρονιά για εμένα. Θέλω να ξεκινήσω τις σπουδές μου, θα είμαι στην Αθήνα και αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει το πρόγραμμα εντελώς, οπότε δεν ξέρω τίποτα για του χρόνου. Ό,τι γίνει πραγματικά».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!