Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Στίβος: Κερκυραϊκές διακρίσεις στο “παγωμένο” κλειστό των Πατρών

Με τρεις ημερίδες, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη & Πάτρα άνοιξε το Σάββατο (29/1/22) η φετινή αυλαία των διοργανώσεων κλειστού στίβου.

Στις δύο εξ αυτών είχαμε κερκυραϊκές παρουσίες και μάλιστα με διακρίσεις. Στο δημοτικό αθλητικό κέντρο “Λαδόπουλος” της Πάτρας, όπου κάτω απο “απαράδεκτες” συνθήκες (αλλαλούμ στην οργάνωση και με κρύο) συμμετείχαν πέντε κερκυραίοι (δύο αθλητές και τρεις αθλήτριες) με απολογισμό μία πρώτη και τρεις δεύτερες θέσεις στα αγωνίσματά τους.

Στην  ημερίδα του κλειστού γυμναστηρίου “Τασούλα Κελεσίδου” στο δημοτικό στάδιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, τα πράγματα ήταν πιο οργανωμένα και η συμμετοχή ενός κερκυραίου αθλητή συνοδεύτηκε απο την κατάκτηση της δεύτερης θέσης.

Ο Π. Πουλής δεύτερος στη Θεσ/κη

Στη Θεσσαλονίκη, ο κερκυραίος Πέτρος Πουλής, ο οποίος λόγω σπουδών πρόσφατα πήρε μεταγραφή (λόγω απουδών)  απο τον Κερκυραϊκό για τον ΑΣΣ Αλέξανδρο Μακεδονίας συμμετείχε στην σφαιροβολία ανδρών Κ20 και με βολή 14.59μ κατέλαβε την δεύτερη θέση. Η ημερίδα, την οποία διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/κης,  διεξήχθη το Σάββατο (29/1/22) στο κλειστό γυμναστήριο “Τασούλα Κελεσίδου” του δημοτικού σταδίου Αμπελοκήπων της συμπρωτεύουσας. Σε αυτήν εκτός του Πέτρου Πουλή είχαν δηλώσει συμμετοχή άλλοι τρεις κερκυραίοι αθλητές, ο Δημήτρης Μονόπωλης (ΓΣ Κηφισιάς) στο τριπλούν και οι Γιώργος Σελλάς- Δημήτρης Βασιλάκης του ΑΟ Κέρκυρας 2015 στα 60μ. Ωστόσο τελικά δεν ταξίδεψαν στην συμπρωτεύουσα υπο τον φόβο επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών στην Βόρεια Ελλάδα.

Ένα χρυσό, τρία ασημένια στην Πάτρα

Το Σάββατο διεξήχθη στο δημοτικό αθλητικό κέντρο “Δαδόπουλου” Πατρών ημερίδα αγωνισμάτων κλειστού στίβου,  που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου. Σε αυτούς συμμετείχαν 286 αθλητές-τριες όλων των ηλικαικών κατηγοριών απο σωματεία Πελοποννήσου, Ηπείρου, Δ. Ελλάδας & νησιών του Ιονίου. Ανάμεσα τους, πέντε απο την Κέρκυρα. Ο Κερκυραϊκός ΓΣ μετείχε με τρεις αθλήτριες και έναν αθλητή με συνοδούς τους προπονητές Μάκη Τζήλιο-Παύλο Σκορδίλη και η ΓΕ Θιναλίου με έναν αθλητή & συνοδό τον προπονητή Δημήτρη Δεληφώτη. 

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος: “Δεν ξέρω αν στεναχωρήσω κάποιους…αλλά οι συνθήκες στο κλειστό Λαδόπουλος….ήταν επιεικώς απαράδεκτες… αλαλούμ…και κρύο.…”. Να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία στο κλειστό των Πατρών κατά την διάρκεια των αγώνων δεν ξεπέρασε τους 8 βαθμούς. Κάτω απο αυτές τις συνθήκες, ο κερκυραϊκός απολογισμός ήταν μία πρωτιά, με τον Χριστόφορο Λιτσαρδόπουλο (Κερκυραϊκός) στο επί κοντώ ανδρών Κ16 με επίδοση 4.10, που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ του νεαρού αθλητή καθώς και τρεις δεύτερες θέσεις, με τον Στυλιανό Τσακμάκη (ΓΕ Θιναλίου) με άλμα 6.43μ στο μήκος ανδρών Κ18, την Μελίνα Λιντοβόη (Κερκυραϊκός) με άλμα 1.5ομ στο ύψος γυναικών Κ18 και την Αριάδνη Μήρτσιου με άλμα 3μ στο επί κοντώ γυναικών Κ16. Να σημειωθεί ότι στο επί κοντώ γυναικών επρόκειτο να πάρει μέρος και η Ηρώ Βραδή του Κερκυραϊκού, ωστόσο όπως ενημέρωσε ο προπονητής της “επειδή δεν υπήρχαν συμμετοχές (ακόμα μία αθλήτρια πήρε μέρος στον αγώνα) προτιμήθηκε να δοκιμάσουμε την φορά και το νέο κοντάρι, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη ημερίδα κλειστού στίβου, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ”.

Πρώτη ημερίδα για φέτος

Ο προπονητής του Κερκυραϊκού ΓΣ, Μάκης Τζήλιος σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα αποτελέσματα των αθλητών, που προπονεί ο ίδιος και συμμετείχαν στην ημερίδα: “Πρώτη φορά για τα παιδιά σε κλειστό στίβο.Ο Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος στην κατηγορία κ16 με ήταν πρώτος με νέο ατομικό ρεκόρ 4.10 !Η πρωτοεμφανιζόμενη Μήρτσιου Αριάδνη αγωνίστηκε σε μεγαλύτερη κατηγορία στην Κ16 καθώς ανήκει στην κ14 και κατέλαβε την Δεύτερη θέση στον πρώτο της αγώνα με επίδοση 3μ! Να σημειωθεί πως τα παιδιά πάλευαν στο κρύο και στον αέρα την τελευταία εβδομάδα για να κάνουν προπόνηση καθώς στο νησί της Κέρκυρας δεν υπάρχει κλειστό προπονητήριο Στίβου. Χαμηλά το κεφάλι,δουλειά και συνεχίζουμε…”.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!