Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Στην Κέρκυρα το “Greek Hero Extreme Triathlon”

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα το πρώτο Greek Hero Extreme Triathlon. 

Ο αγώνας εντάσσεται στην διεθνή σειρά XTRI World Tour, ένα πρωτάθλημα δηλαδή που διεξάγεται σε 15 κράτη ανά το κόσμο, όπως η Σκωτία, το Νεπάλ, η Ελβετία, η Ιταλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, και που ο τελικός του γίνεται στη Νορβηγία. Οι πρώτοι αθλητές που θα τερματίσουν θα κατοχυρώσουν το εισιτήριο τους για τον τελικό που θα γίνει τον Αύγουστο του 2024, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές θα λάβουν προκριματικούς πόντους για άλλους αγώνες πρωταθλήματος και για το παγκόσμιο στη Νορβηγία.

Διοργάνωση εμπνευσμένη από τον Οδυσσέα

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Το Greek Hero XTRI δημιουργήθηκε προς τιμήν του μυθικού Οδυσσέα, ο οποίος μετά την πτώση της Τροίας & τον δεκαετή περιπετειώδη αγώνα στον θαλάσσιο δρόμο επιστροφής του στην Ιθάκη κατέληξε στο νησί των Φαιάκων. Ο σχεδιασμός των διαδρομών της διοργάνωσης  στηρίζεται στο εξής αφήγημα: Ότι ο Οδυσσέας πετάχτηκε στη στεριά στην Παλαιόπολη (Μον Ρεπό), εκεί τον βρήκε η Ναυσικά  κόρη του Βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου, η οποία τον φρόντισε, ωστόσο η Ναυσικά εξαφανίστηκε ξαφνικά. Ο Οδυσσέας προσπαθώντας να την βρει κολύμπησε γρήγορα μέσα από τα κύματα του Ιονίου μέχρι μία μυστική πύλη στο Παλαιό Φρούριο. Εκεί βρήκε ένα άλογο στους στάβλους και γύρισε όλο το νησί, αλλά δεν κατάφερε να την εντοπίσει. Στο μεταξύ συνάντησε την θεά του κυνηγιού Άρτεμη, η οποία τον συμβούλεψε να αφήσει το άλογό του να συνεχίσει βόρεια μέσα από τις παραλίες και τα ελαιοδάση μέχρι να βρει το Κάστρο του Αγγέλου, στην ψηλότερη κορυφή. Μετά από πολλές ώρες τρεξίματος έφτασε στο Κάστρο όπου τελικά βρήκε τη Ναυσικά και την έσωσε από τους απαγωγείς της” Και οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους για συμμετοχή στον αγώνα καταλήγουν: “Πιστεύετε  ότι έχετε τις ικανότητες, τη γενναιότητα & την ευελιξία του Οδυσσέα; Είσθε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις; Εγγραφείτε στο Greek Hero ΣΗΜΕΡΑ!”.

 Κολύμβηση-Ποδηλασία-Τρέξιμο

Η διαδρομή του Greek Hero Extreme Triathlon περιλαμβάνει: 

Α) 4 km κολύμβηση από το Mon Repos μέχρι το Παλαιό Φρούριο, 

Β) 172 km ποδήλατο καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρο το γύρο της Κέρκυρας από το βορρά μέχρι το νότο

 και Γ)  40 km ορεινό τρέξιμο στη δυτική πλευρά του νησιού, περνώντας από τις υπέροχες παραλίες του Κοντογυαλού, της Γλυφάδας και της Ροβινιάς, με σημείο τερματισμού το επιβλητικό Αγγελόκαστρο. Φέτος στην πρώτη επίσημη χρονιά διεξαγωγής του Greek Hero Extreme Triathlon θα λάβουν μέρος αθλητές από 27 κράτη, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!