Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

“ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ”: Εύκολο σπιτικό προφιτερόλ 

Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου ευτυχία με μια γεύση σοκολάτας. Προφιτερόλ στο πιάτο, χαμός στην καρδιά μου, και ο κόσμος γίνεται πιο νόστιμος.

 

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

Το προφιτερόλ είναι ένα γαστρονομικό αριστούργημα που ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Γαλλία. Είναι γνωστό για την πλούσια γεύση της σοκολάτας και τον αφράτο χαρακτήρα του. Αποτελείται από πολλά μικρά μπαλάκια τα γνωστά σε όλους σου , γεμιστά με κρέμα τα οποία προσφέρουν μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα, φυσικά το σημείο εστίασης, είναι η πλούσια σοκολάτα που τα καλύπτει.

Σήμερα, σου αποκαλύπτω όλα τα μυστικά για να δημιουργήσεις το πιο απολαυστικό σοκολατένιο γλυκό. Ετοιμάσου να βυθιστείς σε έναν κόσμο σοκολάτας, όπου η γεύση είναι η βασίλισσα.

 

45-50 σουδάκια

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

 

-150 γρ Βούτυρο φρέσκο

-250 ml Νερό

-1 κουτ γλυκού Αλάτι

-180 γρ Αλεύρι

-5 Αυγά

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

-170 γρ βανίλια Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

-600 ml Γάλα

-200 ml Σαντιγί

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

-300 γρ Κουβερτούρα σοκολάτα

-150ml Γάλα

-100ml Κρέμα Γάλακτος

-50γρ Βούτυρο φρέσκο

 

ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣΙΣΜΑ

-200γρ σαντιγί

-3 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη (για να κάνεις την σαντιγί )

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Αμέσως μόλις πάρει βράση το μείγμα, αποσύρουμε από την φωτιά και αμέσως προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 3 λεπτά (να κάψουμε το αλεύρι).Θα πρέπει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά και το μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει προσθέτοντας έπειτα ένα ένα τα αυγά. Κόβουμε με ένα κορνέ μικρά σου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 30 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη ώστε να γίνει σαντιγί.(συνολικά 400ml κρέμα γαλακτος )

Στη συνέχεια κρατάμε την σαντιγί στην άκρη και χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν δέσει προσθέτουμε με τα 200 γρ. χτυπημένης σαντιγί ώστε να την αφρατέψουν (την υπόλοιπη την αφήνουμε στην άκρη για να σερβίρουμε). Κάνουμε μια τρυπούλα σε κάθε σού από κάτω και με ένα κορνέ γεμίζουμε με την κρέμα ή κόβουμε το κάθε σου με ένα μαχαίρι στην μέση και το γεμίζουμε με κρέμα.

Σε ένα μπεν-μαρι λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού λιώσει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Το ρίχνουμε πάνω από τα γεμισμένα σού και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. 

Καλή επιτυχία!!!

 

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»

 

**δημοσιεύθηκε στο φύλλο 4ης-1-2ο24 της εφημερίδας “Η Κέρκυρα Σήμερα” στη στήλη “Στην Κουζίνα με την Ελενα”

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!