«ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ»: Τα μπισκότα του Ρούντολφ
Χριστούγεννα είναι η αγάπη εν δράσει. Κάθε φορά που αγαπάμε, κάθε φορά που δίνουμε είναι Χριστούγεννα.
Μια εποχή πλημμυρισμένη μέσα στα αρώματα και στις γεύσεις. Αυτά τα μπισκότα θα γίνουν η αφορμή που θα μπεις στην κουζίνα παρέα με τα παιδιά , ανίψια , εγγονάκια σου (ότι έχεις
τέλος πάντων !!). Θα δημιουργήσουν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση και θα γεμίσουν το σπίτι σου με χαρά! Χαριτωμένα με απλά υλικά, πανεύκολη διαδικασία και με όλα τα αρώματα των Χριστουγέννων!
Οι ανιψιές μου Κατερίνα και Έλενα είπαν ότι πρέπει να στα συστήσω με όνομα και τα έβγαλαν ρουντολφμπισκότα….Τα μπισκότα του Ρούντολφ λοιπόν είναι γεγονός …πάμε να τα φτιάξουμε !
18 μεγάλα μπισκότα
ΥΛΙΚΑ
380γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ Ζάχαρη άχνη
225γρ βούτυρο αγελαδινό
1 βανίλια
1/3 κουτ. γλυκού τζίντζερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Για το γλάσο
230γρ ζάχαρη άχνη
4-5 κουτ. σούπας γάλα
Για διακόσμηση
μερικές σταγόνες σοκολάτας
κουφετάκια κόκκινα
100γρ κουβερτούρα σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη , προσθέτουμε την βανίλια , την κανέλα , το τζίντζερ και σιγά σιγά το αλεύρι . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και κατεβάζουμε από το μίξερ. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια , προσθέτουμε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη , ανοίγουμε με ένα πλάστη (αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι) σε φύλλο πάχους 3-4 χλστ το όποιο κόβουμε με κουπάτ ή με ένα ποτήρι σε ολοστρόγγυλο σχήμα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10′ λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη , προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά !
ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ
Αφού ψηθούν ,με ένα κουτάλι τοποθετούμε το γλάσο πάνω από κάθε μπισκότο , κολλάμε ένα κουφετάκι κόκκινο για μύτη και δυο σταγόνες σοκολάτας για μάτια. Στη συνέχεια βάζουμε την σοκολάτα σε ένα κορνέ με λεπτή μύτη και φτιάχνουμε τα κερατάκια (κοίτα φωτό) . Αφήνουμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν ! Καλές γιορτές με υγεία!
*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»
**δημοσιεύθηκε στο φύλλο 15ης-12-2023 της ΚΣ στη στήλη “Στην Κουζίνα με την Ελενα”
__________________________________________________________________________Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.
Ακολουθήστε μας στο Google NewsΑκολουθήστε μας στο Instagram
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook