Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

«ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ»: Τα μπισκότα του Ρούντολφ

Χριστούγεννα είναι η αγάπη εν δράσει. Κάθε φορά που αγαπάμε, κάθε φορά που δίνουμε είναι Χριστούγεννα. 

Μια εποχή πλημμυρισμένη μέσα στα αρώματα και στις γεύσεις. Αυτά τα μπισκότα θα γίνουν η αφορμή που θα μπεις στην κουζίνα παρέα με τα παιδιά , ανίψια , εγγονάκια σου (ότι έχεις

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

τέλος πάντων !!). Θα δημιουργήσουν μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση και θα γεμίσουν το σπίτι σου με χαρά! Χαριτωμένα με απλά υλικά, πανεύκολη διαδικασία και με όλα τα αρώματα των Χριστουγέννων!

Οι ανιψιές μου Κατερίνα και Έλενα είπαν ότι πρέπει να στα συστήσω με όνομα και τα έβγαλαν ρουντολφμπισκότα….Τα μπισκότα του Ρούντολφ λοιπόν είναι γεγονός …πάμε να τα φτιάξουμε !

 

18 μεγάλα μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

380γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100γρ Ζάχαρη άχνη

225γρ βούτυρο αγελαδινό

1 βανίλια

1/3 κουτ. γλυκού τζίντζερ

1 κουτ. γλυκού κανέλα

Για το γλάσο

230γρ ζάχαρη άχνη

4-5 κουτ. σούπας γάλα

Για διακόσμηση

μερικές σταγόνες σοκολάτας

κουφετάκια κόκκινα

100γρ κουβερτούρα σοκολάτα

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη , προσθέτουμε την βανίλια , την κανέλα , το τζίντζερ και σιγά σιγά το αλεύρι . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και κατεβάζουμε από το μίξερ. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια , προσθέτουμε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη , ανοίγουμε με ένα πλάστη (αν κολλάει προσθέτουμε λίγο αλεύρι) σε φύλλο πάχους 3-4 χλστ το όποιο κόβουμε με κουπάτ ή με ένα ποτήρι σε ολοστρόγγυλο σχήμα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10′ λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη , προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά !

ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟΥ ΡΟΥΝΤΟΛΦ

Αφού ψηθούν ,με ένα κουτάλι τοποθετούμε το γλάσο πάνω από κάθε μπισκότο , κολλάμε ένα κουφετάκι κόκκινο για μύτη και δυο σταγόνες σοκολάτας για μάτια. Στη συνέχεια βάζουμε την σοκολάτα σε ένα κορνέ με λεπτή μύτη και φτιάχνουμε τα κερατάκια (κοίτα φωτό) . Αφήνουμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν ! Καλές γιορτές με υγεία!

*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»

**δημοσιεύθηκε στο φύλλο 15ης-12-2023 της ΚΣ στη στήλη “Στην Κουζίνα με την Ελενα”

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!