Quantcast
ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ

“ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ: Φρέσκα ζυμαρικά χωρίς μηχανή

Ζυμαρικά το πιο νόστιμo φαγητό για πολλούς….Μια λέξη που συνδέεται με την διατροφή εκατομμύριων ανθρώπων σε όλο το κόσμο και είναι συνώνυμη με τη νοστιμιά και την γεύση…

ΕΛΕΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ*

Οι Ιταλοί λένε σε μια παροιμία τους: «Η ζωή είναι ένας συνδυασμός από μαγεία και pasta». Τα ζυμαρικά είναι το εθνικό σύμβολο της Ιταλίας στον κόσμο! Αν και η καταγωγή των ζυμαρικών περιβάλλεται από πολλούς μύθους, καθώς χάνεται στα βάθη των αιώνων. Μπορούμε πάντως να πούμε με σχετική βεβαιότητα πως οι πολιτισμοί που διεκδικούν την πατρότητα είναι 4. Ο Ελληνικός, ο Ιταλικός, ο Κινέζικος και ο Αραβικός.

Πολλοί πιστεύουν ότι η παρασκευή φρέσκων σπιτικών ζυμαρικών είναι δύσκολη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι , μπορείς εύκολα να φτιάξεις τα δικά σου σπιτικά ζυμαρικά χωρίς κόπο. Δεν χρειάζεσαι φανταχτερό εξοπλισμό ούτε ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες. Χρειάζεστε μόνο 3 υλικά, λίγο χρόνο και μπόλικη όρεξη !!! Πάνω απ’ όλα το βασικότερο είναι να ευχαριστηθείς τη διαδικασία και τη δημιουργία, ακόμα και αν δεν είναι τέλεια! Την επόμενη φορά θα τα πετύχεις καλύτερα!

 

ΥΛΙΚΑ

350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

4 κρόκους

1/2 κουτ αλάτι

1 κουτ σούπας ελαιόλαδο

3 κουτ σούπας νερό

Για άνοιγμα φύλλων 

σιμιγδάλι

αλεύρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι σε μια επιφάνεια.

Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε εκεί τα υπόλοιπα υλικά.

Ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τα χέρια από το κέντρο, ενσωματώνοντας σιγά σιγά τα ξηρά υλικά. Όταν το πιρούνι δεν βοηθά πια, χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να ενώσουμε τη ζύμη. 

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά ή έως και 24 ώρες.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και ανοίγουμε ένα κομμάτι τη φορά, αφήνοντας τα άλλα καλυμμένα καθώς δουλεύουμε. Χρησιμοποιούμε έναν πλάστη, πασπαλίζουμε με αλεύρι και σιμιγδάλι, ανοίγουμε μέχρι να φτάσουμε σε ένα πάχος λεπτό ώστε να μην βγουν χοντρά τα ζυμαρικά.

Αφού έχουμε ανοίξει καλά τη ζύμη σε λεπτό φύλλο , αλευρώνουμε με τα χέρια και τυλίγουμε σε ρολό. Στη συνέχεια κόβουμε με ένα μαχαίρι το μέγεθος που επιθυμούμε. Μπορούμε να φτιάξουμε οποιοδήποτε σχέδιο θέλουμε.

Αν πρόκειται να το διατηρήσουμε στην κατάψυξη, τυλίγουμε κάθε μερίδα σε μια χαλαρή φωλιά και τοποθετούμε σε ένα αλευρωμένο πιάτο. Σίγουρα δεν πρέπει να αγγίζουν το ένα το άλλο. Καταψύχουμε όλη τη νύχτα και μετά μπορούμε να τα τοποθετήσουμε όλα μέσα σε ένα δοχείο να αγγίζουν το ένα το άλλο για εξοικονόμηση χώρου, δεν θα κολλήσουν τώρα γιατί έχουν παγώσει. Εναλλακτικά, αν πρόκειται να καταναλώσουμε τα ζυμαρικά αμέσως, τα κρεμάμε από μια κρεμάστρα ζυμαρικών ή από έναν πλάστη που στερεώνεται στο πλάι ενός τραπεζιού. Τα αφήνουμε να κρέμονται για 30 λεπτά και μετά τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 1-2 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

 

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 9ης-11-2023 της εφημερίδας “Κέρκυρα Σήμερα” στη στήλη “Στην Κουζίνα με την Ελενα”

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!