Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Στην κόψη του ξυραφιού η λειτουργία του ΔΗΠΕΘΕΚ, δεν έχει διοίκηση – Έκκληση σε Λέσση

ΚΕΡΚΥΡΑ – Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η αντιδήμαρχος Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Π. Τζάννε όπου ανακοίνωσε μια σειρά προγραμμάτων ευρωπαϊκών, μέσω των οποίων εκσυγχρονίζεται ο Δήμος προς όφελος των πολιτών. Εκτός αυτού όπως, ούσα πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ Κέρκυρας, έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου για αφανισμό του ΔΗΠΕΘΕΚ καθώς δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς διοικητικό συμβούλιο και αυτό, γιατί δεν έχουν οριστεί μέλη από πλευράς Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Έτσι, έκανε έκκληση στον δήμαρχο Κώστα Λέσση  “‘άμεσα να ορίσει τα μέλη στη διοίκηση, χωρίς λάθη αυτή τη φορά”, όπως είπε, “καθώς το ΔΗΠΕΘΕΚ κινδυνεύει να χάσει την ετήσια επιχορήγησή του από το κράτος”. Παράλληλα, προέτρεψε “και την Περιφέρεια να καταβάλλει το προβλεπόμενο ποσό προς το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο όπως ορίζει ο Νόμος για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του”.

Η κα. Τζάννε ως προς το κομμάτι του πολιτισμού που της αναλογεί ως πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ, δήλωσε πως σε αυτήν την περίοδο το Θέατρο του Μον Ρεπό καθαρίζεται, ευπρεπίζεται και φτιάχνεται όπου χρειάζεται – αφού υπήρχαν ορισμένες παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν, ώστε σύντομα να λειτουργήσει για το φιλοθεάμον κοινό. Θα φιλοξενήσει φέτος παραστάσεις και ήδη η καλλιτεχνική διευθύντρια Βαρβάρα Δούκα βρίσκεται σε επικοινωνία με θιάσους προκειμένου να έρθουν στην Κέρκυρα. Τα ειδικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν λόγω κορωνοϊου θα ανακοινωθούν στον χρόνο που πρέπει, εφόσον οριστικοποιηθούν και οι παραστάσεις που θα φιλοξενηθούν στο θέατρο “Ρένα Βλαχοπούλου”.

 

Δείτε το video

Η κ. Τζάννε μίλησε ακόμα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη, για την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο στην πόλη της Κέρκυρας, για προγράμματα χρηματοδότησης περαιτέρω ανάπτυξης του προγράμματος ανακύκλωσης, για προμήθεια πυροσβεστικού σκάφους προστασίας των Διαπόντιων Νησιών.

Ρεπορτάζ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!