Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη Blackstone τα ξενοδοχεία Grand Hotel & Corkyra Beach

Την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων του Louis Group, στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Blackstone Real Estate Partners Europe, με το τίμημα να ανέρχεται σε 178.6 εκατ. ευρώ (enterprise value).

 Οι πέντε ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται σε Ελληνικά νησιά, από τις οποίες δύο, όπως είχε αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της “ΚΣ” στο φύλλο της Τρίτης 17/9/19 βρίσκονται στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess). Συνολικά διαθέτουν 1,464 δωμάτια. Τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Louis Group υπό την διοίκηση της HIP, εταιρείας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone.

Ποια είναι η HIP(Hotel Investment Partners)
Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη και με την εξαγορά αυτή επεκτείνει το δίκτυό της και στην Ελλάδα. Η HIP  εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων. Μετά από αλλεπάλληλες εξαγορές που ακολούθησαν, το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 65 ξενοδοχεία, με 19,019 δωμάτια και είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, μετά την Pandox και την Covivio. H HIP διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα 100 επαγγελματιών που διακρίνονται για την δυνατότητά τους να σχεδιάζουν, να εκτελούν, να ανακαινίζουν και να επανατοποθετούν στην αγορά υποκεφαλαιοποιημένα ξενοδοχεία. Η ομάδα της HIP συνεργάζεται με πλήθος διαχειριστών ξενοδοχείων για την επαύξηση της ποιότητας της διαχείρισης, όπως και της εμπειρίας των πελατών των ξενοδοχείων. Η HIP ήδη επενδύει 500 εκατ. ευρώ στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό της, αποτελούμενο από Ισπανικά θέρετρα. Μέσω της HIP, η Blackstone θα επενδύσει επιπλέον κεφάλαια για την ανακαίνιση και την επανατοποθέτηση στην αγορά των ξενοδοχείων. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθης εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Το deal, που κυοφορείτο πολλούς μήνες, είχε αποκαλύψει στις 5 Αυγούστου το money-tourism.gr, κάνοντας λόγο για την εξαγορά 3 ξενοδοχείων στην Κέρκυρα, από τα οποία είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις.

Η Louis Hotels

Λειτουργεί 26 ξενοδοχεία και θέρετρα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι μέλος της Louis plc, εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς και τουριστικούς ομίλους στην Ανατολική Μεσόγειο, με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας.

Από το 1995 στην Κέρκυρα

Η πρώτη αγορά ξενοδοχείου στην Κέρκυρα από τον Όμιλο LOUIS έγινε το 1995 και αφορούσε το  GRAND HOTEL στη Γλυφάδα. Την επόμενη χρονιά το επενδυτικό ενδιαφέρον του Ομίλου επεκτάθηκε με την αγορά του CORKYRA BEACH στα Γουβιά. Ακολούθησε το 2000 η αγορά του KERKYRA GORLF στις Αλυκές Ποταμού και το 2001 του REGENCY (το οποίο μετονομάστηκε σε PRIMASOL LOUIS IONIAN SUN). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις αυτές μονάδες διατηρούν περίπου 2500 κλίνες και απασχολούν γύρω στους 500 εργαζόμενους, ενώ ειδικότερα το GRAND HOTEL & το CORKYRA BEACH έχουν περίπου 1500 κλίνες και 300 εργαζόμενους. α σημειωθεί ότι τα δύο ξενοδοχεία τα οποία έχουν περίπου 1500 κλίνες και 300 εργαζόμενους. Και όπως είχε αναφερθεί στο ρεπορτάζ της «ΚΣ» ότι μετά το deal τα δύο αυτά ξενοδοχεία δεν πρόκειται κλείσουν για τις εργασίες ανακαίνισης, αφού αυτές προβλέπονται να γίνουν κατά την χειμερινή περίοδο και εάν δεν ολοκληρωθούν τη μία χρονιά, θα συνεχιστούν την επόμενη.

H ανακοίνωση της Louis

«Η Louis plc ανακοινώνει την πώληση πέντε ξενοδοχειακών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα σε επενδυτικά ταμεία ακινήτων που διαχειρίζεται η Blackstone. Οι ξενοδοχειακές δραστηριότητες που πωλούνται αφορούν το «Grand Hotel» και το «Corcyra Beachι» στην Κέρκυρα, το «Zante Beach» και το «Plagos Beachι» στην Ζάκυνθο και το «Creta Princess Beach» στην Κρήτη.

Η Louis Hotels  θα συνεχίσει να λειτουργεί τα πιο πάνω ξενοδοχεία υπό τη διεύθυνση της ΗΙΡ, ξενοδοχειακή εταιρεία που ανήκει σε επενδυτικά ταμεία της Blackstone. Η Louis Hotels διατηρεί και διαχειρίζεται τις υπόλοιπες 21 ξενοδοχειακές της μονάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η επιχειρηματική αξία (enterprise value) πάνω στην οποία βασίστηκε η ανωτέρω συναλλαγή συμφωνήθηκε στο ποσό των €178,6 εκ. Η καθαρή τιμή πώλησης και το λογιστικό κέρδος που θα προκόψει θα υπολογιστούν κατά την ολοκλήρωση της πώλησης που αναμένεται να λάβει χώρα κατά ή περί το τέλος του 2019 μετά τον διαχωρισμό των πωληθέντων δραστηριοτήτων μέσω μερικής διάσπασης.

Η Louis Hotels θεωρεί την πολυετή και επιτυχημένη παρουσία της στην Ελλάδα ουσιώδους σημασίας και ως εκ τούτου προτίθεται να την ενισχύσει δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχείων.

Σημειώνεται ότι, η ανωτέρω συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Ελλάδας και την εκπλήρωση όλων των προνοιών της συμφωνίας».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!