Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

 Στο «Ελαιοτριβείο – μουσείο της οικογένειας Μαυρούδη» το 1ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας

Στις 22 Νοεμβρίου 2022 οι Τομείς Οικονομίας, Διοίκησης και Τουρισμού των τάξεων Β΄ και Γ΄ του 1 ΕΠΑΛ Κέρκυρας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο πολυβραβευμένο ελαιοτριβείο της οικογένειας Μαυρούδη στα Βραγκανιώτικα Κέρκυρας. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του ελαιοτριβείου αλλά και στο μουσείο ελιάς που διαθέτει η επιχείρηση. Το μουσείο περιλαμβάνει μια έκθεση αντικειμένων από όλες τις φάσεις που πέρασε τεχνολογικά   η έκθλιψη, άλεση και παραγωγή ελαιολάδου στεγάζεται σε ένα κτίριο όπου κυριαρχεί η πέτρα και ο ξύλο σε μια άψογη αρχιτεκτονική . Παραπλεύρως λειτουργεί μια αντιπροσωπευτική έκθεση των τυποποιημένων παραγόμενων προϊόντων τα οποία εξάγονται στην Ευρώπη, Αμερική και Κίνα αποσπώντας πολλά βραβεία ποιότητας και καινοτομίας.

 

Ευχαριστούμε την οικογένεια Μαυρούδη για τη θερμή υποδοχή και λεπτομερή ξενάγηση σε όλους τους χώρους της επιχείρησης καθώς, επίσης, και τους μαθητές/τριες μας για το ήθος και την ευγένεια που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της  επίσκεψης.

 

Οι καθηγήτριες του Τομέα

Αραβαντινού Ελένη

Γεωργιάδου Σοφία

Σακαγιάννη Ιωάννα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!