Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Στ. Γκίκας: «Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα λειτουργεί ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας»

Ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ, Στ. Γκίκας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η καλύτερη συνεργασία μεταξύ Κέρκυρας και Αγίων Σαράντα ήταν το βασικό θέμα συζήτησης μεταξύ του Υπ. Βουλευτή της ΝΔ Στέφανου Γκίκα και του Υποψήφιου Δημάρχου Αγίων Σαράντα Γιώργου Μερκούρη (G.Merkuri), ο οποίος προέρχεται από την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Η συνεργασία αφορά κυρίως στον τουριστικό αλλά και στον εμπορικό τομέα καθώς – κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες – οι δραστηριότητες, αλλά και η επισκεψιμότητα προς Κέρκυρα και προς Αγίους Σαράντα αυξάνονται.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γκίκα στα Ελληνικά χωριά της Αλβανίας, ο οποίος συνόδευε τον Πρωθυπουργό και Προέδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, συζήτησαν και για τα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Θέμα συζήτησης απετέλεσε και η ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής, προκειμένου η νέα γενιά της μειονότητας να αποκτήσει περαιτέρω ερείσματα για να παραμείνει στον τόπο της.

Ο Στέφανος Γκίκας επανέλαβε τη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τα δικαιώματα των Ομογενών μας, όπως έχουν προσδιοριστεί στις Διεθνείς Συνθήκες και τους συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματά τους. Σημείωσε επιπλέον ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα λειτουργεί ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Ο κ. Γκίκας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μερκούρη για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 14ης Μαΐου στην Αλβανία και αντίστοιχα ο κ. Μερκούρης στον κ. Γκίκα.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!