Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του Σάκη Τσούκα

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις δημοσιοποιούνται για την απώλεια του πρ. αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Σάκη Τσούκα.

 

Η ΑΝΑΣΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 Η ΑΝΑΣΑ με θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο και συναγωνιστή Σάκη Τσούκα.

Ο Σάκης Τσούκας στάθηκε σε όλη τη διάρκεια του βίου του ενεργός και δραστήριος αγωνιστής της αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων. Με την πολιτική του διαδρομή, μέσα από τον Ρήγα Φεραίο, το ΚΚΕεσ, την ΑΚΟΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την συνδικαλιστική του δράση στο χώρο των εκπαιδευτικών και το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, την ΕΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ. Με κοινωνική προσφορά, με την ενεργό παρουσία του στις πρωτοβουλίες για την απεξάρτηση από ουσίες, μέσα από τον σύλλογο ΣΤΗΡΙΞΗ και την Δημοτική Μονάδα Πρόληψης «Νίκος Μώρος».

Ως μέλος της ΑΝΑΣΑ και Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Σάκης Τσούκας ανέλαβε το βαρύ έργο του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Άφησε την σφραγίδα του σε έργα σημαντικά προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών των Ιόνιων Νησιών και ιδιαίτερα της Κέρκυρας.

Η πρόοδος και ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του έργου της παραλιακής της Γαρίτσας, η πρόοδος του έργου της Εθνικής Παλαιοκαστρίτσας (Σολάρι), η συμβολή του στην εκπόνηση και έγκριση του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Ιονίων Νήσων, η αναζήτηση χωροθέτησης για νόμιμη και περιβαλλοντικά ορθή λειτουργία λατομικής ζώνης, οι προσπάθειές του στο πλευρό των ελαιοτριβέων για την διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, η ενεργοποίηση των προγραμμάτων προστασίας από φυσικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές (ΛΑΕΡΤΗΣ και ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ), η συνεισφορά του στη δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις Φυλακές Κέρκυρας, οι ενέργειες για δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου και η ίδρυση και λειτουργία, υπό την προεδρία του, της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ), είναι μερικά από τα σημαντικά έργα και δράσεις της Περιφερειακής Αρχής της ΑΝΑΣΑ που προώθησε δραστήρια και με επιτυχία ως Αντιπεριφερειάρχης ο Σάκης Τσούκας.

Η απώλειά του αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό.

Η ΑΝΑΣΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη σύζυγό του Μαριάνθη και στους οικείους του.

 

 

O ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

Ο σύντροφος Σάκης Τσούκας έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί για τον κόσμο της αιωνιότητας. Μεγάλη η απώλεια και η θλίψη και απροσδόκητος ο χαμός, ακόμα και για ’μάς που παρακολουθούσαμε πολύ καιρό τη μάχη του με τον καρκίνο. Πάλεψε μαζί του όπως ήξερε πάντα να παλεύει στη ζωή του για τις ιδέες του, με πάθος, πείσμα, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Από νέος στις γραμμές της Αριστεράς, από τον μεταδικτατορικό ‘‘Ρήγα Φεραίο’’ ακόμα, δε σταμάτησε ποτέ την κοινωνική του δράση, παντού όπου του επέβαλλαν η ευαισθησία του και η συνείδησή του. Άνθρωπος παθιασμένος, άμεσα στρατευμένος πάντα στις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της ελευθερίας, του σοσιαλισμού. Σύντροφος που δε μασούσε τα λόγια του και που δεν επεδίωξε ποτέ τίποτα για τον εαυτό του. Καμιά ιδιοτέλεια. Καμιά έκπτωση. Εργάτης.

Τα τελευταία χρόνια, παρότι ήδη άρρωστος, εργαζόταν ακατάπαυστα για το κομμάτι της δικής του αρμοδιότητας από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Άνθρωπος  στον οποίο κανείς δεν είχε ποτέ να  προσάψει τίποτα, ακόμα κι εκείνοι με τους οποίους ήρθε σε αντιπαράθεση. Γιατί έτσι ήταν ο Σάκης. Τις ιδέες του τις υπερασπιζόταν μέχρι τέλους, σκληρά, απόλυτα, αλλά πάντα τίμια και χωρίς ποτέ να σκεφτεί να χτυπήσει κάτω από τη μέση.

Ο θάνατός του είναι για όλους μας μια μεγάλη απώλεια. Θα τον θυμόμαστε πάντα σύντροφο και αγωνιστή της ουτοπίας και του ρεαλισμού ταυτόχρονα. Αυτό ας είναι και η παρακαταθήκη του στις γενιές της νέας εποχής. Καλό δρόμο, σύντροφε. Εκεί στον κόσμο του πάντα και του ποτέ σε περιμένει καλή παρέα. Θα ’χετε πολλά να πείτε.

Στη Μαριάνθη του και στους άλλους οικείους του, θερμά συλλυπητήρια.

 

Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει την βαθιά θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου καθηγητή Σάκη Τσούκα.
Ο Σάκης Τσούκας, εκτός της επαγγελματικής του διαδρομής, ανέπτυξε και διαχρονική συνδικαλιστική και πολιτική δράση, μέσα από τον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς. Εκτός των άλλων, διετέλεσε Γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ κατά την περίοδο 2012-13.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!