Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: “Η κληρονομιά που μας άφησε ο Κώστας Γεωργάκης, είναι βαριά και πολύτιμη”

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα 53 χρόνια που συμπληρώνεται σήμερα, από την θυσία του Κώστας Γεωργάκη:                                

”  Σήμερα συμπληρώνονται  53 χρόνια από εκείνο το πρωινό του 1970 όταν ο Κερκυραίος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολήθηκε στη Γένοβα, στην πλατεία Ματεότι μπροστά στο δικαστικό μέγαρο, διαμαρτυρόμενος για τη χούντα των συνταγματαρχών. Όσο καιγόταν ο κερκυραίος φοιτητής  βρήκε το κουράγιο να φωνάξει δυνατά: «Το έκανα για χάρη της Ελλάδας, ζήτω η δημοκρατία, όλοι οι Ιταλοί ας αναφωνήσουν: Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα».

Ο Κώστας Γεωργάκης επέλεξε τον δρόμο της αυτοθυσίας, διαμαρτυρόμενος ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς.  Η ανάγκη του να εκφράζεται ως ελεύθερος άνθρωπος ήταν ισάξια με την ίδια του τη ζωή. Στην τελευταία επιστολή προς τον πατέρα του έγραφε: «…δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, από το να σκέφτομαι και να ενεργώ σαν ένα ελεύθερο άτομο…»

    Ο συνεχής αγώνας για την εξασφάλιση των συνθηκών εκείνων -σε επίπεδο κοινωνικό και πολιτικό- που δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να αμφισβητήσει ή να εγείρει αξιώσεις απέναντι σε όσα κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα  είναι ο σκοπός όλων αυτών των τραγικών πράξεων. Η ιστορική μνήμη άλλωστε αποτελεί οδηγό για την συντριπτική πλειοψηφία των  δημοκρατικών πολιτών, οι οποίοι οφείλουν να απαξιώνουν τις εθνικιστικές, μισαλλόδοξες και ρατσιστικές τάσεις και να απομονώνουν τους υποστηρικτές των συγκεκριμένων αντιλήψεων.

   Η ανιδιοτέλεια και η αυταπάρνηση του  όπως αυτή εκφράστηκε μας δεσμεύει,  όλους όσοι πιστεύουμε στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας να τα προασπίζουμε και να τα ενισχύουμε διαρκώς.
Η κληρονομιά, που μας άφησε ο Κώστας Γεωργάκης, είναι βαριά και πολύτιμη.

Αθάνατη ας είναι η μνήμη του”

 

Σχετικά Άρθρα:

Σαν σήμερα: 19 Σεπτεμβρίου – Κώστας Γεωργάκης, ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε για να φύγει η Χούντα

Δ. Μπιάγκης: Ο Κώστας Γεωργάκης γεννήθηκε και πέθανε ελεύθερος 

Κέρκυρα: Μνημόσυνο στον τάφο του Κώστα Γεωργάκη την Τρίτη 19/9 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!