Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: “Εργοδοτική παραδοχή πλαστογραφίας σε βάρος εργαζόμενων”

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας:

Με μία κυνική επιστολή η εργολαβική εταιρεία καθαριότητας του αεροδρομίου Κέρκυρας “FACILITY EXPERTS IKE ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.“, παραδέχεται στην ουσία την πλαστογραφία υποτιθέμενων “παραιτήσεων” σε βάρος εργαζομένων της. Θυμίζουμε ότι ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εργολαβικοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα του αεροδρομίου είχαμε καταγγείλει με ανακοίνωση στις 3 Νοέμβρη τόσο τη μη καταβολή δεδουλευμένων από την εργοδοσία όσο και την προαναφερθείσα πλαστογραφία. 

Χωρίς ίχνος ντροπής, η  FACILITY EXPERTS IKE ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.” δηλώνει στην απαντητική της επιστολή προς το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κέρκυρας του ΣΕΠΕ (25/11/2022), πως οι εργαζόμενοι που έκαναν τις σχετικές καταγγελίες ψεύδονται και πως “τους ζητήθηκε να υπογράψουν κάτω από το αναγραφόμενο με Κεφαλαία γράμματα ονοματεπώνυμο τους στο έντυπο της οικειοθελούς απασχόλησης (εννοεί αποχώρησης-έντυπο 5), αλλά δεν υπέγραψαν και το έντυπο υποβλήθηκε χωρίς υπογραφή, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.” και συνεχίζει κυνικά αναφέροντας πως “Η αναγραφή του ονόματος τους με κεφαλαία γράμματα (χειρόγραφα) επί του εντύπου δεν είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως υπογραφή τους. Η αναγραφή του ονόματος τους, έγινε για διευκόλυνση τους, για να γνωρίζουν και να θέσουν την υπογραφή τους κάτω από το ονοματεπώνυμο τους“. Τι μας λέει εδώ η εργοδοσία; Μας λέει πως ακόμα και αν οι συνάδελφοι είχαν ενημερωθεί (πράγμα που δεν ισχύει) τους ζητήθηκε από την πλευρά της εργοδοσίας να παραιτηθούν και εκείνοι το αρνήθηκαν… Έτσι, σύμφωνα την παραδοχή της “FACILITY EXPERTS IKE ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.” αφού εκείνοι δεν ήθελαν να παραιτηθούν τους “παραίτησε” με το έτσι θέλω η εργοδοσία!!! Τόσο απλά και εμπρόθεσμα!

Αναφορικά με το γεγονός ότι έβαλε η εργοδοσία χειρόγραφα τα ονόματα των εργαζομένων στο σημείο που μπαίνουν οι υπογραφές, ώστε να λειτουργήσουν ως “χωρικοί προσδιορισμοί” και να μη χάσουν οι συναδέλφισσες το σημείο, γελάνε και οι πέτρες με τέτοιου είδους δικαιολογίες!

Λίγο παρακάτω η εργοδοσία με “μεγάλο σεβασμό” στα εργασιακά δικαιώματα αναφέρει “Και από την αλλαγή αυτή ουδένα δικαίωμα τους δεν καταστρατηγήθηκε” (φανταζόμαστε το “δεν” το έβαλαν από υπερβάλλοντα ζήλο ή μήπως είναι και αυτό “σημείο” παραδοχής ενοχής;;;) Θα χρειαστεί βέβαια η εργοδοσία να εξηγήσει πώς αφού “ουδένα δικαίωμα τους δεν καταστρατηγήθηκε” υπάρχει σύμβαση που από αορίστου χρόνου, χωρίς υπογραφή εργαζομένου έγινε μονομερώς ορισμένου!

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!