Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Τιμητική εκδήλωση προς τιμή του ήρωα δασκάλου Κώστα Χυτήρη στους Κουραμάδες


Την Τετάρτη 31 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο χωριό των Κουραμάδων τιμητική εκδήλωση προς τιμή του ήρωα δασκάλου Κώστα Χυτήρη, που εκτελέστηκε από τους ναζιστές κατακτητές την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή.

Κατά την εκδήλωση αποκαλύφθηκε τιμητική πλάκα στο χώρο της οικίας του από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Γραμμένο Δημήτριο και την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Κούτουλα Δήμητρα και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ονοματοδοσία του δρόμου που διασχίζει το χωριό και που πλέον ονομάζεται Οδός Δασκάλου Κώστα Χυτήρη.

Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία του χωριού απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Γραμμένο Δημήτριο, τον εκπρόσωπο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού, Μήτση Σπυρίδωνα, το δήμαρχο Κέρκυρας, Νικολούζο Κώστα και τον πρόεδρο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, Κουρσάρη Αντώνη. Ακολούθησαν προσωπικές αναφορές από τον στενότερο εν ζωή συγγενή του, τον ανιψιό του Σπύρο Χυτήρη ενώ η βασική ομιλία για τη ζωή και τη δράση του πραγματοποιήθηκε από το Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ, Μπορμπότη Γιάννη. Στη συλλογή των βιογραφικών και ιστορικών στοιχείων τεράστια συμβολή είχε ο δημοσιογράφος Κορφιάτης Χρήστος.

“Από την ομιλία αναδείχθηκε η πλούσια δράση του Κώστα Χυτήρη, η αταλάντευτη στάση του απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, η πίστη στα ιδανικά του, στα ιδανικά του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Οκτώ χρόνια στις φυλακές και τις εξορίες δεν πρόδωσε ούτε στιγμή τον σκοπό που υπηρετούσε για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τα κολαστήρια σε Ανάφη, Ακροναυπλία, Λάρισα, Χαϊδάρι και ο τοίχος του εκτελεστικού αποσπάσματος στην Καισαριανή δεν στάθηκαν ικανά να λυγίσουν τον ανιδιοτελή δάσκαλο, αγωνιστή και κομμουνιστή που για τα πιστεύω του έδωσε μέχρι και τη ζωή του. Για αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους που αναλυτικά αναφέρθηκαν ο Κώστας Χυτήρης μπορεί και πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για το σήμερα και το αύριο”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολιτιστικός σύλλογος Κουραμάδων.

Η εκδήλωση κοσμήθηκε καλλιτεχνικά από την παρουσία της δημοτικής χορωδίας «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ», που τραγούδησε συνθέσεις των Θεοδωράκη, Λοίζου, Μαρκόπουλου κ.α., τον κερκυραίο ερμηνευτή Γισδάκη Βασίλειο, ενώ ενδιάμεσα των τραγουδιών απαγγέλθηκαν ποιήματα που αναφέρονταν στους ήρωες της Καισαριανής. Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!