Quantcast
Φωτογραφία: Καλλίνικος Χριστοδούλου
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Τι συμβαίνει με το Νοσοκομείο του νησιού μας; (Γράφει ο Χρ. Δούλης)

Τι συμβαίνει με το Νοσοκομείο του νησιού μας;  Γιατί φεύγουν οι γιατροί; Γιατί κάθε τόσο και νέες παραιτήσεις;

Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Δεν θυμάμαι να έχει ξανασυμβεί τέτοιος ντόρος, τέτοια αναμπουμπουλα.

Για να φεύγουν οι γιατροί από το νοσοκομείο του νησιού μας κάτι συμβαίνει, κάτι που τους  κάνει να μην μπορούν να παραμείνουν  περισσότερο και να μην θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δημόσιο νοσοκομείο. Και αυτοί που παραιτούνται προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για χρόνια πολλά.  Αξιοσέβαστα άτομα, αγαπητά στην κοινωνία μας.

Το Δημόσιο  νοσοκομείο θα ‘πρεπε να λειτουργεί σαν Ελβετικό ρολόι.
Δεν ξέρω ποιος φταίει και ποιος όχι. Εννοώ αν φταίει ο Διευθυντής η οι παραπάνω από αυτόν αυτοί που τον τοποθέτησαν σε αυτή τη θέση

Για να δηλώνουν παραίτηση και να φεύγουν τόσοι πολλοί γιατροί τον τελευταίο καιρό κάτι φταίει, κάτι δεν πάει καλά. 

Και βέβαια οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι γιατροί. Οι γιατροί που μέρα, νύχτα ξενυχτούν, κουράζονται, σώζουν ζωές. Φαίνεται πως δεν άντεξαν σε κάτι. Στην πίεση. στις δυσκολίες της δουλειάς τους στα απάνθρωπα ωράρια;

Αυτοί που διοικούν το νοσοκομείο θα πρεπε με νύχια και με δόντια να προστατεύουν τους γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον κόσμο. Που χιλιάδες κόσμος έχει σωθει, που έχει γίνει καλά από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Ξέρω γιατρό Διευθυντή κλινικής του νοσοκομείου μας  που κάθε 3, 4 ημέρες έχει εφημερία
Και όταν λέμε εφημερία, εννοούμε να εργάζεται από το πρωί μέχρι την επόμενη ημέρα το μεσημέρι και χωρίς να έχει κοιμηθεί όλο το βράδυ.  Και σαν Διευθυντής δεν είναι και στην πρώτη νεότητα. Απορώ πως αντέχει. Όλη του η ζωή οι εφημερίες του.

Δεν ξέρω άλλον εργαζόμενο που να απασχολείται τόσες πολλές ώρες. Και μάλιστα μέρα και νύχτα χωρίς να ξεκουράζεται 2, 3 ώρες.
Αυτή η κούραση δεν ξεπληρώνεται με όσες υπερωρίες μπορεί να παίρνει

Έχω προσωπική πείρα από γιατρό της ορθοπεδικής κλινικής που μπορεί να  χειρουργεί τρεις φορές την εβδομάδα. Πόσο να αντέξει. Εμένα με χειρούργησε Δευτέρα και είχε  άλλα χειρουργεία την Τετάρτη και άλλα την Παρασκευή. Μαζι με αυτά είχε και εξωτερικά ιατρεία την Τρίτη!! Και από ατσάλι να ήταν θα είχε λυγίσει.

Ο  χειρουργός δεν είναι ένας απλός υπάλληλος σε ένα μπακάλικο. Εχει μπροστά του ανθρώπους που υποφέρουν, που πονούν, που σου πιάνεται η ψυχή από τις φωνές τους, όταν  στη σιωπή του θαλάμου ακούς τα  βράδια γέρους ανθρώπους μέσα στον πόνο τους να φωνάζουν…. Οποπο μάνα μου!!! και ματώνει η ψυχή σου.   Που ελπίζουν να γίνουν καλά, που η ζωή τους κρέμεται από τα χέρια και το μυαλό των γιατρών.
Όσο επαγγελματίας και να είναι αυτός ο. γιατρός πόσες φορές έχει λυγήσει;

Έχουν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες ανθρώπους ντόπιους και ξένους με προβλήματα. 

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας  έγιναν καλά  χάρις στου γιατρούς του νοσοκομείου μας.

Η ζωή είναι πολύτιμη, ανεκτίμητη.. Οι γιατροί είναι αυτοί που την προστατεύουν.  Αυτούς θα πρεπε η πολιτεία να νοιάζεται να υποστηρίζει.

Το πρώτο μέλημα της πολιτείας θα πρεπε να είναι η υγεία των ανθρώπων, αυτών που ζητούν την ψήφο τους όταν γίνονται εκλογές και  την επόμενη τους ξεχνούν, τους αγνοούν…

Οφείλω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον εξαιρετικό χειρουργό Ορθοπεδικό τον κ. Σπύρο  ΚΑΡΔΑΚΑΡΗ που επιμελήθηκε την κατάσταση μου.

Χιλιάδες κόσμος φαντάζομαι θα ήθελε να εκφράσει δημόσια το ευχαριστώ του σε γιατρούς του νοσοκομείου αν θα είχε δημόσιο λόγο η αν μπορούσε στα μέσα ενημέρωσης να εκφραστεί.

Δεν ξέρω τι θα είχε γίνει τόσος κόσμος χωρίς τα αξιόπιστα κρατικά Νοσοκομεία με τους έμπειρους και εξιδεικευμένους γιατρούς του που οι περισσότερες πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές σε αυτά καταλήγουν. σε δύσκολες περιπτώσεις.

Εσείς οι αρμόδιοι, οποίοι και αν  είσαστε, .για αφουγκραστείτε την ανάγκη του κόσμου για τα κρατικά νοσοκομεία…
Μην τα απαξιώνετε γιατί κάτι τέτοιο σοφίζομαι. Εγώ και όλος ο Κόσμος..

Χρήστος Ι. Δούλης 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!