Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Το Γ.Ν.Κ. επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Όπως ανακοίνωσε, το κόμμα, «συνομίλησε με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Φοίβο Κακαβίτσα και κατόπιν με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και με πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο.

Κοινή διαπίστωση ήταν τα τεράστια βήματα που έχουν γίνει στον τομέα της Υγείας και περίθαλψης, ακόμη και μέσα σε συνθήκες μνημονιακής ασφυξίας.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν:

  • Όλοι οι πολίτες έχουν δωρεάν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των 2.500.000 ανασφάλιστων.
  • Το νοσοκομείο Κέρκυρας, όπως και όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, έχει πλέον περισσότερους πόρους, ανθρώπινους και υλικούς.
  • Έχουν ολοκληρωθεί ή είναι δρομολογημένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Έχει προχωρήσει η λειτουργία νέων ή επαναλειτουργία αδρανοποιημένων κλινικών.
  • Έχει προχωρήσει η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού.
  • Έχουν τακτοποιηθεί τα οικονομικά. Από τα ελλείμματα της προηγούμενης περιόδου φτάσαμε στο ότι πλέον το νοσοκομείο δεν χρωστάει στους προμηθευτές, υπάρχει ομαλός εφοδιασμός με υγειονομικό υλικό και φάρμακα, καλύπτονται με αξιοπρέπεια οι ανάγκες του.
  • Όχι μόνο διασφαλίσαμε την επιβίωσή του αλλά κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης που αρχίζουν να αποδίδουν σιγά-σιγά και σε βάθος χρόνου.

Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν ότι όχι μόνο έχουμε όλοι βιώσει τι έκανε η ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια, ξεκινώντας από το 5ευρο της εισόδου και φτάνοντας μέχρι τη συνολική απαξίωση της δημόσιας υγείας, αλλά και στο τωρινό της  πρόγραμμα η ΝΔ προαναγγέλλει την υποβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ και τη μετακύλιση του κόστους περίθαλψης στον πολίτη.

Αντίθετα, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται ρητά, δρομολογούνται για το 2019-2023 10.000 προσλήψεις προσωπικού, θα υπάρξει σταδιακή επιπλέον ενίσχυση των δημοσίων δαπανών υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 5% στο 6% σε βάθος τετραετίας, ώστε τελικά να συγκλίνουμε με τους μέσους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Δέσμευσή μας είναι ένα ανθρωποκεντρικό και ποιοτικό εθνικό σύστημα υγείας».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!