Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Το Εργατικό Κέρκυρας στην κινητοποίηση για επισιτισμό-τουρισμό

Στο πλαίσιο του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.), το Προεδρείο της Προσωρινής Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, καθώς και οι Πρόεδροι οχτώ σωματείων της δύναμής του, παρέστησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Νομαρχίας.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία του Ε.Κ. και των παρευρισκομένων σωματείων (Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού, Σύνδεσμος Μαγείρων-Μπουφετζήδων & Προσωπικού Κουζίνας, Σωματείο Εργαζομένων στο Corfu Holiday Palace, Σωματείο Οδηγών των εν Κερκύρα Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ι.Ν. & Δ.Ε., Σωματείο Τεχνιτών Ζαχαροπλαστών, Σωματείο Μισθωτών Οδηγών Ταξί, Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ) παρέδωσε στην Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, κα. Ανδριώτη, υπόμνημα με τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου.

«Επί τη βάσει αυτής της συνάντησης συζητήθηκαν οι εισοδηματικές αδικίες που έχουν υποστεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου σε όλη τη χώρα τον τελευταίο χρόνο και επισημάνθηκαν τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία αναμένεται να ξεκινήσει η ερχόμενη εργασιακή περίοδος στον Τουρισμό και στην Εστίαση. Επίσης, τονίστηκε η πλήρης αντίθεσή μας στις προτεινόμενες αλλαγές που φέρνει το Νομοσχέδιο του Υπουργού Εργασίας, κ. Χατζηδάκη, ιδίως στο ωράριο εργασίας, στη θέσπιση ατομικών συμβάσεων εις βάρος των συλλογικών αλλά και στον συνδικαλιστικό νόμο.

Τέλος, ζητήθηκε από την κα. Αντιπεριφερειάρχη και κατ’ επέκταση από το σύνολο της περιφερειακής αρχής, η στήριξή τους στα αιτήματά μας για αξιοπρεπή εργασία, καθώς και μέριμνα από την πλευρά της Κυβέρνησης για όσους εργαζομένους του τουριστικού τομέα δεν θα εργαστούν φέτος, λόγω της πανδημίας.

Δεν αποδεχόμαστε την φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των συναδέλφων μας.

Απαιτούμε σεβασμό σε κάθε εργαζόμενο του τόπου μας.

Απαιτούμε σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!