Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Το ράλι Ιονίου έβαλε πλώρη για Παξούς

Τα 43 σκάφη, που παίρνουν μέρος στην 30η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα ή το ράλι Ιονίου, όπως είναι γνωστός ο αγώνας, άνοιξαν πανιά για Παξούς, αφήνοντας πίσω την Ερείκουσα.

Ως γνωστό η εκκίνηση του αγώνα, που φέτος διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας δόθηκε την Δευτέρα 5 Αυγούστου από την Κασσιώπη. Η πρώτη διαδρομή, που ήταν ούρια εξαιτίας του μαΐστρου είχε πλώρη για Ερείκουσα, όπου διανυκτέρευσαν τα περίπου 300 πληρώματα, που παίρνουν μέρος στον αγώνα.

Χθες πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διαδρομή, που ήταν παράκτια στα νερά των Διαποντίων, ενώ σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διαδρομή Ερείκουσα-Παξοί. Στον αγώνα μετέχουν πληρώματα  από Ιταλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Αυστρία & από τους πολλούς Ιστιοπλοϊκούς & Ναυτικούς Ομίλους  της Ελλάδας (ΝΟΕ,ΝΟΙ,ΙΟΠ, ΝΑΣ, Λαυρίου, Πατρών, Αιγίου, Καλαμάτας, Ζακύνθου,Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Λευκάδας, Ιωαννίνων). Από την Κέρκυρα (ΙΟΚ-ΙΟΜΑΓ) παίρνουν μέρος 84  ιστιοπλόοι, που αποτελούν τα πληρώματα 15 σκαφών.  

Υπενθυμίζουμε ότι το κύριο χαρακτηριστικό στο  ράλι Ιονίου  είναι η εναλλαγή  του κύριου διοργανωτή ομίλου μεταξύ των δύο συνιδρυτών ιστιοπλοϊκών ομίλων, του Ι.Ο Πατρών και του Ι.Ο Κέρκυρας.  

Οι  διαδρομές  όταν διοργανωτής είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών  εκκινούν από την Πάτρα (όπως πέρυσι) και αντίστοιχα όταν είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας από την Κέρκυρα. Ο αγώνας δεν έχει σταθερή διαδρομή και οι μετέχοντες στον αγώνα έχουν  τη δυνατότητα να επισκεφτούν  κάθε χρόνο διαφορετικά μέρη-λιμάνια και  την ευκαιρία της εναλλαγής &  του απροόπτου.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά πέντε ιστιοδρομίες (3 ανοικτής θαλάσσης + 2 inshore). Ο τερματισμός του αγώνα και η τελετή λήξης θα γίνουν στην Πρέβεζα το ερχόμενο Σάββατο 10 Αυγούστου 2019

 

Οι διαδρομές  του 30ου ράλι Ιονίου 2019

Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019 1η Ιστιοδρομία: Κέρκυρα-Ερείκουσα

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019 2η Ιστιοδρομία: Παράκτια διαδρομή

Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019 3η Ιστιοδρομία: Ερείκουσα-Παξοί

Πέμπτη,8 Αυγούστου 2019 Ελεύθερη ημέρα

Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2019 4η Ιστιοδρομία: Παξοί-Πρέβεζα

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019 5η Ιστιοδρομία: Παράκτια διαδρομή – Απονομές

 

φωτο: Η εκκίνηση στο ράλι Ιονίου έχει δοθεί και τα σκάφη με τη συνοδεία της πυραυλάκατου του ΠΝ άνοιξαν πανιά για Ερείκουσα. Στη μέση διακρίνεται το  το μεγαλύτερο σκάφος των αγώνων Meliti.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!