Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το 1ο σεμινάριο ελληνικών παραδοσιακών χορών και εκπαιδευτικών πρόγραμμα

Το 1ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών που διοργανώνουν 6-10/9 το Διεθνές  Συμβούλιο  Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών – CIOFF®, το Ιόνιο Πανεπιστημίου και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Σινιών.

Το σεμινάριο διοργανώνουν το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα CIOFF® σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Εργαστήριο Διοίκησης Αθλητισμού, Τουρισμού και Αναψυχής) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου.

 

Διαβάστε ακόμη: Kέρκυρα: Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών

 

 Θα περιλαμβάνει χορούς από τα Ιόνια Νησιά, τα νησιά του Αιγαίου, χορούς των Μεγάρων, της Θεσσαλίας, χορούς Σαρακατσαναίων και απευθύνεται σε καθηγητές φυσικής αγωγής, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και προς κάθε ενδιαφερόμενο. Το κόστος της συμμετοχής θα είναι 80 ευρώ, 50 για τους φοιτητές και θα παρέχονται 2ωρες εισηγήσεις, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ μεσογειακών Πολιτισμών, βιωματική παρακολούθηση διοργάνωσης διεθνών εκδηλώσεων και αλληλεπιδράσεις με τους χορευτές που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Επίσης στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα δοθεί διάλεξη της Κατερίνας Χριστοδούλου με θέμα: «Διδάσκοντας και μαθαίνοντας με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Το ρεμπέτικο στην τάξη»,  η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό, χωρίς κόστος και απευθύνεται κυρίως στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι το εξής:

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

16:00-18:00 Χοροί Νησιών Ιονίου

Εισηγητές, Γιάννης Βλάχος και Γεράσιμος Βλάχος

18:30-20:30 Χοροί Νησιών Βορείου Αιγαίου

Εισηγητής: Γεώργιος Λυκεσάς

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

10:00-12:00 Χοροί Σαρακατσαναίων

Εισηγητές: Σοφία Κωστούλα, Δημήτριος Σαμουρέλης

 

12:30-14:30 Χοροί Μεγάρων

Εισηγητής: Δημήτριος Ηλίας

 

16:00-18:00 Χοροί των Καραγκούνηδων της Δυτ. Θεσσαλίας

Εισηγητές: Μαρίνα Σιακάρα, Ιωάννης Φαφούλιας

 

18:30-20:30 Παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος UNESCO – EE «Διδάσκοντας και μαθαίνοντας με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά: Το ρεμπέτικο στην τάξη» (ανοικτό στο κοινό).

Εισηγήτρια: Αικατερίνη Χριστοδούλου, πιστοποιημένη από την UNESCO εκπαιδευτικό για την ενσωμάτωση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη σχολική εκπαίδευση.

 

Οι ενδιαφερόμενοιs μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο mail: sdouka@phed.auth.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!