Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το 11ο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου Κέρκυρας του ΕΣΥΝ: Αξέχαστες στιγμές στις Σινιές

Μοναδικές στιγμές έζησαν την Κυριακή 12 Ιουνίου στις Νυμφές, όσοι παρευρέθηκαν στο 11ο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου Κέρκυρας, στη μεγάλη αθλητική γιορτή του ΕΣΥΝ. Ήταν μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.


 
Στο τουρνουά συμμετείχαν 9 ομάδες (ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ, ΔΙΑΣ ΚΑΣΣΙΩΠΗΣ, ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΟΡΦΕΑΣ, ΠΑΟ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ και ΡΟΜΑ) με 220 αθλητές (στις κατηγορίες τζούνιορ, προτζούνιορ και μπαμπίνι) και το «Χαμόγελο του παιδιού» ενώ το παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές.  
 


    Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα γεμάτο αθλητικό, διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό  τρίωρο. Στο πλαίσιο του τα παιδιά αγωνίστηκαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες και έλαβαν μέρος σε 5 διαγωνισμούς που είχαν συμβολικό χαρακτήρα (επιδεξιότητας – εξέλιξης, κυκλοφορίας – φιλίας, πάσας – συλλογικότητας, ταχύτητας σουτ – αγωνιστικότητας, ευστοχίας – αφοσίωσης). Το γήπεδο ήταν έτσι διαμορφωμένο για να φιλοξενεί παράλληλα όλες αυτές τις δραστηριότητες. Στον κεντρικό  χώρο δέσποζαν διακοσμητικές μασκότ με τα ονόματα των ομάδων και το σήματης ειρήνης ενώ παντού κυριαρχούσαν τα συνθήματα του ΕΣΥΝ για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά.     
    Στις ιδιαίτερες στιγμές του τουρνουά ήταν οι όμορφες αφιερώσειςτων μικρών αθλητών, δια μικροφώνου, μετά από κάθε επιτυχημένη προσπάθειά τους αλλά και η βράβευση των παιδιών από το «Χαμόγελο του παιδιού».

  Η κορύφωση της εκδήλωσης
ήρθε  με την τελετή λήξης. Το τελετουργικό εμπεριείχε την παράδοση της μπάλας και της σημαίας των αγώνων από τους αθλητές στο ΕΣΥΝ, το χορευτικά του πολιτιστικού συλλόγου Νυμφών και  ένα συγκινητικό θεατρικό δρώμενο αναπαράστασης της φρίκης του ξεσπάσματος ενός πολέμου. Σε αυτό η ειρήνη τελικά  “επιβλήθηκε” από τα παιδιά που άπλωσαν εκατοντάδες σήματα της και την ανέβασαν με εντυπωσιακό τρόπο και τη βοήθεια μπαλονιών και εν μέσω βεγγαλικών στον ουρανό!


 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις. Στα πλαίσια τους δόθηκαν έπαθλα στους νικητές των 5 διαγωνισμών, κύπελλα συμμετοχής  σε όλες τις ομάδες και μετάλλια σε όλους τους αθλητές, τους διαιτητές και τους προπονητές. Επίσης τιμήθηκε η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών του Γυμνάσιο – Λυκείου Σκριπερού για την κατάταξή της στις 8 καλύτερες όλης της Ελλάδας, η γυμνάστριά κ. Κατσαρού Κων/να και οι παράγοντες της ομάδας βόλεϊ ΑΣΚ Θινάλι Βαγγέλης Πάκος και Φώτης Πουλιάσης.


 
      Το 11ο τουρνουά ακαδημιών του ΕΣΥΝ τελείωσε με το σήμα της ειρήνης να αιωρείται με μία περήφανη αλλά και παράλληλα μελαγχολική διάθεση ψηλά στον κερκυραϊκό ουρανό έχοντας ως νοητό φόντο τις πολεμικές ιμπεριαλιστικές συρράξεις στις διάφορες γωνιές του πλανήτη. Το ραντεβού όμως δόθηκε για τις επόμενες εκδηλώσεις του παραρτήματος Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, με αφορμή πάντα την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, στις 25 Ιουνίου στην πόλη της Κέρκυρας και στις 3 Ιουλίου στον Αη Μαθιά.  Δόθηκε βεβαίως και με τη μορφή της υπόσχεσης για αγώνα για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά και έναν κόσμο στο «μπόι των ονείρων».


 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!