Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Τριπλή ενίσχυση του ΝΑΟΚ στο πόλο

Η ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΑΟΚ, σε λιγότερο από ένα μήνα θα ριχτεί στη μάχη του πρωταθλήματος Α2 Ανδρών και η διοίκηση προχώρησε σε τρεις μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα: “ Στο νησί των Φαιάκων για να γνωρίσουν τους νέους τους συμπαίκτες κατέφθασαν το Σάββατο τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του ΝΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Κουλιεράκης που αγωνίζεται ως φουνταριστός,ο Μηνάς Νικηφορίδης που είναι αμυντικός και ο Γλούμης Δημήτρης που είναι περιφερειακός προπονήθηκαν για πρώτη φορά με τα υπόλοιπα παιδιά που θα υπάρχουν στο ρόστερ του ομίλου και έτσι σιγά σιγά πήραν γεύση απο την δυναμικότητα της ομάδας. Μετά την προπόνηση μετέβησαν στα γραφεία του συλλόγου όπου τους καλωσόρισε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Δημουλής μαζί με τον έφορο του τμήματος πόλο κ. Πέτρο Διαβάτη. Στη συνέχεια οι νέοι αθλητές υπόγραψαν τα νέα τους συμβόλαια και πλέον έχουν τεθεί και τυπικά στη διάθεσή του προπονητή Σπύρου Καρδόνα,συμμετέχοντας έτσι στην προετοιμασία της ομάδας. Η έναρξη του πρωταθλήματος έχει οριστεί για τις 11 Δεκεμβρίου σε διαφορετική δομή σε σχέση με πέρυσι”.

Το πρωτάθλημα Α2 Ανδρών

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτάθλημα  διεξάγεται σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων ο καθένας και σε δύο φάσεις. Ο ΝΑΟΚ μετέχει στον Βόρειο όμιλο. Μετά την ολοκλήρωση των play off  και play out στην Α1 Εθνική κατηγορία προβιβάζονται δύο ομάδες, ενώ υποβιβάζονται δύο στην Β΄Εθνική. Ως γνωστό η κλήρωση του πρωταθλήματος είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2022 και ο ΝΑΟΚ στην πρεμιέρα, θα υποδεχτεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στο κολυμβητήριο του ΕΑΚΚ “Σπύρος Γιαννιώτης” τον Ιωνικό.

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ

ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ

ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΟ

ΟΦ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

 

ΣΥΣΤΗΜΑ – ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών «2022-2023» θα διεξαχθεί σε δύο  (2) Φάσεις, από 11/12/2022 έως 23/05/2023.

Α’ ΦΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (11/12/2022 – 09/04/2023)

 Οι 8 ομάδες σε κάθε Όμιλο αγωνίζονται σε 2 γύρους με σύστημα pool κατόπιν κλήρωσης με αγώνες εντός και εκτός έδρας.  Η Α’ Φάση ολοκληρώνεται σε 14 αγωνιστικές και οι Ομάδες κατατάσσονται σε  κάθε Όμιλο από την 1η έως την 8η θέση.

ΒΦΑΣΗ PLAY-OFF & PLAY-OUT (21/04/2023 – 23/05/2023)

Σε συνέχεια ολοκλήρωσης της Φάσης Α’ ακολουθεί η Β’ Φάση η οποία αποτελείται από

τις εξής επιμέρους φάσεις:

Β1’ ΦΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ PLAY-OUT

Β2’ ΦΑΣΗ ΠΡΟ-ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ PLAY-OFF

Β3’ ΦΑΣΗ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ PLAY-OFF

Β4’ ΦΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ PLAY-OFF

Οι Ομάδες που κατετάγησαν από 1η έως 4η στους Ομίλους Α’ και Β’ προχωρούν στα προ ημιτελικά Play-offs, όπου μετά από χιαστί αγώνες οι δύο ομάδες, που θα προκριθούν στον τελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α2, παίρνουν και το εισιτήριο ανόδου στην Α1 Εθνική κατηγορία. Οι Ομάδες που κατέλαβαν την 5η και 6η θέση στους Ομίλους Α’ και Β’ με την ολοκλήρωση  της Α’ Φάσης κατατάσσονται στις θέσεις από 9η έως 12η με βάση την βαθμολογία τους. Οι ομάδες που κατέλαβαν από την 7η έως την 8η θέση στους Ομίλους Α’ και Β’ στο  τέλος της Β’ Φάσης αγωνίζονται για τις θέσεις 13η έως 16η στα ημιτελικά των Play-out. Οι νικητές των ημιτελικών παραμένουν στην Α2, ενώ οι  ηττημένοι  υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική κατηγορία περιόδου 2023-2024. Οι αγώνες για όλες τις φάσεις των Play-offs ή Play-out απαιτούν 2 νίκες σε 3 το πολύ αγώνες . Ο 1ος αγώνας διεξάγεται στην έδρα του σχετικά  ανώτερου βαθμολογικά, κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου. Ο 2ος αγώνας, στην  έδρα του κατώτερου βαθμολογικά. Ο ενδεχόμενος 3ος αγώνας διεξάγεται στην έδρα του ανώτερου βαθμολογικά. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!