Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Α. Δούκας “Καβαλάρης” στη Β΄Εθνική

Την ομάδα της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας μπάσκετ (National League 1),  θα καθοδηγήσει ο κόουτς Αντώνης Δούκας, ο οποίος ανέλαβε κι επίσημα τα ηνία, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του σωματείου.

Ο πολυταξιδεμένος 51χρονος Κερκυραίος τεχνικός έχει εργαστεί ως  ασίσταντ σε Ηρακλή και  Λάρισα και ως πρώτος προπονητής στις Εθνικές ομάδες Αλβανίας και Μπαγκλαντές ενώ έχει θητεύσει και σε ομάδες ΗΑΕ, Παλαιστίνης, ΗΠΑ, Γεωργίας, Κίνας, Ισπανίας, Ελβετίας.

 Ο Αντώνης Δούκας 

Γεννήθηκε το 1972 στην Κέρκυρα και φοίτησε στο 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε στη National Sports Academy “Vasil Levski” στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια. Ο ίδιος αγωνίστηκε στον Φαίακα, τον Ιόνιο καθώς και σε ομάδες εκτός Κέρκυρας, όπως ο ΑΟΑΝ (Αγ. Νικόλαος Κρήτης) του οποίου υπήρξε και προπονητής. Ο Αν. Δούκας διετέλεσε επίσης προπονητής στον Ιόνιο Κέρκυρας, ενώ εκτός της Κρήτης καθοδήγησε ομάδες σε Σάμο, Μυτιλήνη, Σέρρες κα. Στο βιογραφικό του καταγράφει και πέρασμα από την Καταλονία της Ισπανίας, ενώ υπήρξε βοηθός κόουτς  του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον Ηρακλή και στον  ΓΣ Λάρισας.  Το 2017 ανέλαβε πρώτος προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Αλβανίας και ταυτόχρονα της  ΚΒ Tirana , που αγωνίζεται στην Super League μπάσκετ της γειτονικής χώρας. Το καλοκαίρι 2019 αναδείχθηκε MVP κόουτς στο Summer League που διοργάνωσε στο Λας Βεγκας το Eurobasket.com. Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Χορ του Κατάρ. Ενώ το 2020 ανέλαβε πρώτος προπονητής της MEGA BC Tbilisi στην Γεωργία.  Ακολούθησε η   BANI YAS CLUB, με έδρα το Αμπού Ντάμπι, την οποία οδήγησε στο Final4 του κυπέλλου. Το 2021 έγινε κόουτς της Εθνικής Μπαγκλαντές, υπό την καθοδήγησή του οποίου  ανέβηκε δυο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ το 2022 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο South Asia basketball Association Championship. Πέρσι ήταν προπονητής της Starwinds, που αγωνίζεται στην Ελβετική Λίγκα.

 KAVALA BC

Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας δημιουργήθηκε το 2003 με τη συνένωση των ανδρικών τμημάτων καλαθοσφαίρισης τριών σωματείων της Μακεδονικής πόλης (ΑΟ Καβάλα- ΣΑΚ Αστέρας-ΓΑΣ Ηρακλής Ποταμουδίων). Με τον ίδιο τρόπο λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε και το γυναικείο τμήμα. Το 2008 έγινε Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (ΚΑΕ) με την επωνυμία KAVALA BC. Η ανδρική ομάδα έχει συμμετάσχει στα πρωταθλήματα Γ & Β Εθνικής, για τέσσερις αγωνιστικές περιόδους στην Α2 και έξι περιόδους στην μεγάλη Εθνική κατηγορία (Α1 & Basket League). Μάλιστα έχει φτάσει μέχρι και την ημιτελική φάση του Βαλκανικού κυπέλλου μπάσκετ. Την περίοδο 2022-23 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Α2 (Elite League), τερματίζοντας στην τελευταία θέση κι έτσι υποβιβάστηκε στην Β΄Εθνική, όπου θα πάρει μέρος τη νέα αγωνιστική χρονιά.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!