Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΥΠΕΣ: Μεταφορά μαθητών με μίσθωση οχημάτων (leasing) από τις περιφέρειες

Σε  περίπτωση άγονης διαγωνιστικής διαδικασίας ή διαδικασίας διαπραγμάτευσης για τη μεταφορά μαθητών οι περιφέρειες θα μπορούν να προβαίνουν στη μίσθωση οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Αυτό προβλέπει ρύθμιση σε τροπολογία του ΥΠΕΣ στο νομοσχέδιο που εισήχθη σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ.

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα: Θα συνεχιστεί και την Τετάρτη η κατάληψη στο Γυμνάσιο Θιναλίων

Σκοπός της ρύθμισης σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση είναι «να εξασφαλίσει την μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες κατά το έτος 2023-2024 καθώς υπάρχουν περιοχές που έχει προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών με μηδενική συμμετοχή υποψηφίων αναδόχων σε αυτόν».

Σύμφωνα με την έκθεση εν λόγω διάταξη διαθέτει τα εχέγγυα αμερόληπτης και αντικειμενικής πρόσληψης των υποψηφίων οδηγών και συνοδών προβλέποντας τον έλεγχο των προϋποθέσεων πρόσληψης από το ΑΣΕΠ, όπως για παράδειγμα την κατοχή επαγγελματικής άδεις για τους οδηγούς. Οι προσλήψεις αυτές δεν εμπίπτουν στην αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!