Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΧΑΝΤΜΠΟΛ

Χαντμπολ: Ο Κερκυραϊκός φέτος για πρώτη φορά στην Α2 Γυναικών

Όταν τον Απρίλιο του 2016 μπήκαν τα θεμέλια για να «χτιστεί» το τμήμα χάντμπολ του Κερκυραϊκού, το όνειρο του «αρχιτέκτονα» Νίκου Πέρρου & των συνεργατών του, ήταν να δουν τους ταλαντούχους αθλητές-τριες των Ακαδημιών να συγκροτούν ομάδες ικανές να αγωνιστούν σε Εθνικά πρωταθλήματα.

Το όνειρο ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 2019, όταν η Εφηβική ομάδα του ιστορικού συλλόγου μπήκε στην μάχη του Ανδρικού πρωταθλήματος Β΄Εθνικής χάντμπολ. Ο στόχος των προπονητών ήταν και εξακολουθεί να είναι η απόκτηση εμπειριών από τους νεαρούς αθλητές, ώστε το κερκυραϊκό χάντμπολ με την πάροδο των χρόνων να στηρίζεται στις ντόπιες δυνάμεις. Μάλιστα αυτό στις μέρες μας ευοδώνεται, αφού σε αγαστή συνεργασία με τον Φαίακα «τροφοδότησε» με παίκτες την μοναδική εκπρόσωπο του νησιού μας σε πρωτάθλημα Α΄Εθνικής κατηγορίας, με συνέπεια ο Φαίακας στο νέο πρωτάθλημα της Premier Handball να στηρίζεται κατά 99% σε κερκυραίους παίκτες, τόσο από την φουρνιά των παλαιών άσων, όσο και από εκείνη των ταλαντούχων. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες επιτυχίες των τμημάτων κορασίδων και νεανίδων, που τα δύο τελευταία χρόνια μετείχαν σε τελικές φάσεις των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων, οδηγεί τους υπεύθυνους του Κερκυραϊκού ΓΣ να δηλώσουν φέτος συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και στο πρωτάθλημα Α2 Γυναικών. Σε μία κατηγορία, που αγωνίζεται και η γυναικεία ομάδα του Φαίακα. Οι δηλώσεις συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να κατατεθούν στις 22 Αυγούστου.

 

Οι ομάδες της  Α2 Γυναικών

Σε αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εξής 16 ομάδες: ΠΑΟ ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ-ΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ-ΓΝΟΝ ΑΡΗΣ- ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΑΙΓΙΟΥ- ΧΑΝΙΑ ΕΑΧ-ΑΕΠ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ- ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ- ΩΡΙΩΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ-ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΓΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ- ΑΟΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ-ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΓΑΑΣ ΟΡΦΕΑΣ. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε ομίλους με τις ομάδες να τοποθετούνται σε αυτούς με γεωγραφικά κριτήρια. Μετά την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής θα ακολουθήσει ειδική προκήρυξη, που θα προσδιορίζει τον αριθμό και τον τρόπο προβιβασμού και υποβιβασμού των ομάδων. Περίοδος διεξαγωγής του πρωταθλήματος 6/11/21-30/6/22

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!