Quantcast
ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΟΠΙΚΑ

Χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Κέρκυρας- Η ανακοίνωση του Συλλόγου Άφρας

Στον Ιερό ναό Λαμποβίτισσας Άφρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Κατά την θεία λειτουργία ο κ. Νεκτάριος χειροτόνησε εις διάκονον τον μοναχό Ανδρέα Γκιόκα.

Προσφωνώντας τον νέο διάκονο ο Μητροπολίτης Κερκύρας τον προέτρεψε να μιμηθεί το παράδειγμα του αγίου Στεφάνου, ο οποίος και αφιερώθηκε στον Χριστό και ομολόγησε τον Χριστό, δείχνοντάς μας ότι η πίστη δεν νικιέται. Μπορεί οι εποχές τις οποίες διερχόμαστε να είναι είναι δύσκολες, διότι οι άνθρωποι αμφιβάλλουν για την πίστη, καθώς αφέθηκαν στην επιστήμη και την τεχνολογία, αφήνοντας κατά μέρος τον Θεό. Όμως, όπως ο Χριστός αναφέρει ότι τους κακούς γεωργούς στο τέλος ο Θεός θα τους διώξει από την βασιλεία του, έτσι και οι χριστιανοί καλούμαστε να είμαστε καλοί γεωργοί, να μην νικηθούμε από τον εγωισμό και τα πάθη και αυτή να είναι η διακονία του κληρικού. Ο κ. Νεκτάριος περιέγραψε την κλήση του νέου διακόνου από την μικρή του ηλικία στην ενορία της Άφρας και τον προέτρεψε ακόμη να μιμηθεί τον προστάτη του τον άγιο Ανδρέα τον πρωτόκλητο, ο οποίος εκήρυξε τον Χριστό σε πολλούς τόπους και αφιερώθηκε στον Χριστό. του ευχήθηκε να γίνει ελαία κατάκαρπος από πνευματικούς καρπούς.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της ενορίας π. Νεκτάριο Μπόκο.

Η ανακοίνωση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Άφρας

Μεγάλη ημέρα σήμερα για το χωριό μας, καθώς ένας νέος συγχωριανός ,που απο παιδί τον συναντούσε κανείς στην Εκκλησία ως παπαδάκι, βοηθό σε όλες τις γιορτές , κι αργότερα ώς επίτροπος στην ενορία, ανέβηκε το πρώτο σκαλί της ιεροσύνης.

Σε έναν κατάμεστο ναό, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Ανδρέας Γκιόκας χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο.

Όσοι γνωρίζουν τον Ανδρέα, ήταν πάντοτε ένα παιδί με πόθο και ζήλο γιά τήν Εκκλησία και τό έργο της. Πάντοτε εκεί, αντλώντας αγάπη για την Υπεραγία Θεοτόκο , την Λαμποβίτισσα μας ,όπως εδώ την αποκαλούμε. Και μια πατρική αγάπη, για τον πατέρα Αρτέμιο, ο τότε εφημέριος της ενορίας μας, που ο Ανδρέας έδωσε και πήρε ως παιδί , αντικαθιστώντας την πατρική αγάπη του λατρεμένου του πατέρα που έχασε μικρός.

Με τα χρόνια, ο Ανδρέας βοήθησε παράλληλα και στο Πολιτιστικό Σύλλογο Αφρας συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις μας και στο χορευτικό σύνολο του Συλλόγου.

Το ΔΣ του Συλλόγου , ξέρουμε ότι στο εξής, ο Ανδρέας δεν θα είναι αυτό που ήταν μέχρι τώρα , αλλά θα φέρει τον Χριστό , θα διακονεί τον Χριστό, θα υπηρετεί στο Ιερό Θυσιαστήριο.

Του ευχόμαστε να αγωνιστεί να διατηρήσει και να αυξήσει τη χάρη που έλαβε σήμερα, με την υπακοή, την ταπείνωση, με την καθαρή ζωή του, με την προσήλωση και την αφοσίωσή του στην Εκκλησία του Χριστού, στη λειτουργική ζωή, στη διακονία των μυστηρίων του Χριστού.

Ευχή να καταστεί ΑΞΙΟΣ διάκονος του Χριστού καί τής Εκκλησίας καί νά πληροφορεί τή διακονία του πρός δόξαν Θεού καί χαρά όλων όσων τον αγαπούμε.

Εκ του ΔΣ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!