Quantcast
ΕΚΚΛΗΣΙΑΤΟΠΙΚΑ

Χειροτονία Πρεσβυτέρου και Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος

Στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα,τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του οικείου Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκταρίου  με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου, Δήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, που τελέσθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022,  ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, τέλεσε με λαμπρότητα και συγκίνηση την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του μέχρι πρότινος Αρχιδιακόνου του, π. Χριστοδούλου Τριανταφύλλου, τον οποίο στο τέλος χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη, προσφέροντάς του τον επιστήθιο Σταυρό και το Επιγονάτιο.

Ο ιεράρχης στην ομιλία του, απευθύνθηκε στον μέχρι πρότινος Αρχιδιάκονο του με λόγους πατρικής αγάπης, ενώ κληρικοί άλλων Ιερών Μητροπόλεων και πλήθος Κερκυραίων, προσήλθαν, συνευχήθησαν και επευφήμησαν τον νέο Αρχιμανδρίτη.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του μεγάλου Πρωθιεράρχου της Εκκλησίας της Ελλάδος, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος έφερε το όνομα του Οσίου και εόρταζε στις 21 Οκτωβρίου τα Ονομαστήρια του.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!