“Στην Κουζίνα με την Ελενα”: Εύκολες σπιτικές πίτες
Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά εδέσματα της ελληνικής γαστρονομίας.
Το ελληνικό σουβλάκι είναι διεθνώς αναγνωρισμένο, με τους τουρίστες που έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου για να δοκιμάσουν ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά εδέσματα.
Μια απλή συνταγή από κομμάτια κρέατος και ένα ψωμάκι (πιτούλα), θα σου δώσουν αυτό το ελληνικό έδεσμα που όλοι αγαπάμε.
Παρακάτω θα βρεις μια πανεύκολη συνταγή για να φτιάξεις το ψωμάκι από τις πίτες σου και είναι τόσο νόστιμο και εύκολο, που δεν θα ξανά αγοράσεις απέξω…
ΥΛΙΚΑ
-250γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-280γρ Γιαούρτι
-1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
-3 κουτ σούπας Ελαιόλαδο
-1 κουτ γλυκού Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε σε 5 μπαλίτσες ισότιμες μεταξύ τους, πασπαλίζουμε το πάγκο με λίγο αλεύρι και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε σχήμα πιτούλας .
Βάζουμε στην φωτιά ένα τηγάνι αντικολλητικό, βρέχουμε ελαφρά με ένα πινέλο λίγο λάδι και ψήνουμε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά …. συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις πίτες!
*elenascooks.gr, @xondrogianni_elena (Instagram), Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.»
** δημοσιεύθηκε στο φύλλο 7ης-3-2024 της ΚΣ στη στήλη “Στην Κουζίνα με την Ελενα”
__________________________________________________________________________Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.
Ακολουθήστε μας στο Google NewsΑκολουθήστε μας στο Instagram
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook