Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αστέρας Πετριτή ή  Όλυμπος φλερτάρουν με Γ’ Εθνική εάν πάει “πάσο” ο Θιναλιακός

Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (21/7/20) από την ΕΠΟ η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.  Σε αυτήν αναφέρεται πώς το πρωτάθλημα θα έχει έναρξη στις 20 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ  οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων, μαζί με το παράβολο των 500€  μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 15:00.

Στο πρωτάθλημα Γ Εθνικής έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή 138 ομάδες. Η Κέρκυρα έχει τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί με τρεις ομάδες: Θιναλιακό και ΑΕ Λευκίμμης, που αγωνίστηκαν τη σεζόν, που διεκόπη λόγω κορωνοϊού και παρέμειναν στην κατηγορία και τον ΟΦΑΜ, ο οποίος προβιβάστηκε ως πρωταθλητής ΕΠΣΚ. Από τις κερκυραϊκές ομάδες ήδη ΑΕ Λευκίμμης & ΟΦΑΜ έχουν εκδώσει εισιτήρια διαρκείας, γεγονός που σηματοδοτεί την πρόθεση τους να δηλώσουν συμμετοχή. Αντίθετα προβληματισμός υπάρχει στον Θιναλιακό.

 

Θιναλιακός- Αστέρας Πετριτή ή Όλυμπος;

Η οικονομική κρίση, την οποία έχει προκαλέσει η πανδημία προβληματίζει πολλά σωματεία, τα οποία ενδέχεται να μη δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Μεταξύ των προβληματισμένων  και ο Θιναλιακός, με τον πρόεδρο Χρήστο Ανεμογιάννη να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η ομάδα της Βόρειας Κέρκυρας να «πάει πάσο». Μάλιστα τόσο ο προπονητής Παναγιώτης Κορομπόκης, όσο και αρκετοί βασικοί παίκτες του ρόστερ της ομάδας έχουν ήδη αποχωρήσει με τη συναίνεση της διοίκησης. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα χρονικό περιθώριο για να αλλάξουν οι αρχικές σκέψεις. Κομβικός παράγοντας για τις τελικές αποφάσεις, η εξεύρεση χορηγών, που θα στηρίξουν την ομάδα. Πάντως σε περίπτωση, που ο Θιναλιακός δεν δηλώσει συμμετοχή, σύμφωνα με την προκήρυξη μπορεί να δηλώσει αντ΄αυτού ο δεύτερος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Α1 ΕΠΣ Κέρκυρας, που ήταν ο Αστέρας Πετριτή και σε περίπτωση άρνησης του, ο τρίτος που ήταν ο Όλυμπος Κέρκυρας.

 

Μέχρι πότε δηλώνουν συμμετοχή τα σωματεία

Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν την Δήλωση Συμμετοχής στην Ε.Π.Ο., έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 και ώρα 15:00. Στην περίπτωση που ένα σωματείο – πρωταθλητής μίας Ένωσης δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το δεύτερο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Τρίτη 04 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:30. Εάν και το δεύτερο σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή στην ανωτέρω ημερομηνία, τότε το τρίτο σωματείο στην βαθμολογική κατάταξη που έχει δικαίωμα να το αντικαταστήσει, μπορεί να υποβάλει Δήλωση Συμμετοχής έως την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 και ώρα 15:00. Δικαίωμα συμμετοχής στο εν λόγω Πρωτάθλημα θα έχουν επίσης, όσα Σωματεία έχουν δικαίωμα προβιβασμού και ανήκουν σε Ε.Π.Σ., στις οποίες, ανήκουν Σωματεία τα οποία συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας την περίοδο 2019 – 2020 και παρέμειναν στην κατηγορία, αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν δήλωσαν συμμετοχή για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Η Δήλωση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από  όλα τα δικαιολογητικά (με το παράβολο των 500 €), όπως αυτά θα αναρτηθούν σε ειδικό έντυπο στο site της Ε.Π.Ο.

 

Προβλέψεις για ηλικίες & ιθαγένειες ποδοσφαιριστών

Στην προκήρυξη αναφέρεται πώς θα αγωνίζονται υποχρεωτικά σε κάθε αγώνα δύο ποδοσφαιριστές με ημερομηνία γεννήσεως από 1.1.2000 και μετά . Επίσης είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε σωματείου και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα επτά  Ελλήνων ποδοσφαιριστών  και τεσσάρων αλλοδαπών. Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως πέντε  ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών  ετών. Στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας επιτρέπεται, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι τεσσάρων   ποδοσφαιριστών. Όλα τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να εκδώσουν ατομική κάρτα υγείας για κάθε έναν ποδοσφαιριστή τους, την οποία υποχρεούνται να επιδεικνύουν στον Διαιτητή.

 

Υποχρέωση για Ακαδημίες

Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν, με μία τουλάχιστον ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν.

 

Προβιβασμοί-Υποβιβασμοί

Στην προκήρυξη δεν αναφέρεται ο αριθμός των ομάδων και ο τρόπος που θα προβιβαστούν οι ομάδες από την Γ΄ εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία στην ανώτερη κατηγορία. Ο αριθμός θα ανακοινωθεί   μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής. Επίσης  ο αριθμός των ομάδων, συνολικός και ανά όμιλο, που θα υποβιβαστούν, στο τέλος της περιόδου, στις οικείες ΕΠΣ, θα αποφασιστεί από την Ε.Ε./ Ε.Π.Ο. μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των Δηλώσεων Συμμετοχής και την ανάλογη εισήγηση της επιτροπής Διοργανώσεων. Τέλος από τα επικείμενα τοπικά πρωταθλήματα, θα προβιβαστούν στη Γ Εθνική οι 53  πρωταθλήτριες των ΕΠΣ όλης της χώρας καθώς και οι τρεις δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτικών Ενώσεων της ΕΠΟ, δηλαδή συνολικά 56 ομάδες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!