Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΧΑΝΤΜΠΟΛ

Αύριο Βριλήσσια-Φαίακας για το κύπελλο χάντμπολ

Ο Φαίακας μετά την εξαιρετική εμφάνιση της Πέμπτης (28/11/19), παρά την ήττα από τον νταμπλούχο Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, παρέμεινε στο Λεκανοπέδιο για να ριχτεί στη μάχη του κυπέλλου χάντμπολ.

Συγκεκριμένα την Κυριακή (1/12/19) αντιμετωπίζει στο γήπεδο Βριλησσίων (17.20) τον ΕΣΝ Βριλήσσια για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ. Ο νικητής του αγώνα προκρίνεται στην προημιτελική φάση.

Το κύπελλο Ελλάδος στο χάντμπολ
Η συμμετοχή στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος ανδρών χάντμπολ είναι προαιρετική. Φέτος δήλωσαν συμμετοχή 21 ομάδες, δέκα από την Premier Handball & ένδεκα από την Α2, ωστόσο αν και κληρώθηκαν αποχώρησαν από τον α΄γύρο δύο ομάδες της Α2: Νηρέας και Αναγέννηση Άρτας. Το κύπελλο Ελλάδος διεξάγεται σε τρεις γύρους, ημιτελικούς και τον τελικό. Στον πρώτο γύρο πήραν μέρος μόνο οι ομάδες της Α2, ενώ από τον δεύτερο, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο συμμετέχουν και οι ομάδες της Premier Handball, μεταξύ των οποίων και ο Φαίακας Κέρκυρας. Στις τρεις πρώτες φάσεις οι αγώνες είναι μονοί (νοκ-άουτ), ενώ οι ημιτελικοί είναι διπλοί. Σε περίπτωση ισοπαλίας επακολουθεί 10λεπτη παράταση και εάν συνεχιστεί το ισόπαλο αποτέλεσμα ο νικητής κρίνεται στα πέναλτι. Οι αγώνες διεξάγονται στην έδρα, που αναδείχτηκε από την κλήρωση, εκτός και εάν ομάδα της Premier League, όπως ο Φαίακας κληρωθεί με ομάδα της Α2, όπως τα Βριλήσσια, τότε ο αγώνας γίνεται στο γήπεδο της δεύτερης.

Ο αντίπαλος του Φαίακα

Το αθλητικό σωματείο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βριλησσίων ιδρύθηκε το 1979 και δραστηριοποιείται στα Βριλήσσια Αθηνών. Ο σύλλογος διατηρεί τμήματα χειροσφαίρισης
όλων των ηλικιακών ομάδων.Τον Ιούλιο του 2011, ο σύλλογος αποσύρθηκε από την Α1 επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα. Από το 2012 μέχρι σήμερα η ομάδα των Βριλησσίων αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών.

Οι τίτλοι του ΕΣΝ Βριλησσίων
1 Πρωτάθλημα Α1 Ανδρών : 1996
2 Κύπελλα Ελλάδος Ανδρών : 1996, 2011
2 ακόμη συμμετοχές σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών : 1991, 2010
1 Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α’ : 2016
1 Πρωτάθλημα κέντρου μίνι : 1991

Οι αγώνες Β φάσης κυπέλλου

Σάββατο 30/11/19
Ζαφειράκης Νάουσας- Αερωπός Έδεσσας
Αθηναϊκός- ΠΑΟΚ
HC Σαλαμίνα- Διομήδης Άργους
Φοίβος Συκεών- ΑΕΣΧ Πυλαίας

Κυριακή 1/12/19
Ιωνικός ΝΦ- ΑΕΚ
Ολυμπιακός- Φίλιππος Βέροιας
ΧΑΝΘ- ΑΣΕ Δούκα
ΕΣΝ Βριλησσίων- Φαίακας Κέρκυρας

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!