Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Γ. Σμαραγδής:«Στόχος μας μια ταινία για το «μέσα μέγεθος» του Καποδίστρια

Στο νησί μας βρίσκεται αυτές τις μέρες ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής στο πλαίσιο της προετοιμασίας της νέας του ταινίας για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Το βράδυ της Τετάρτης παραβρέθηκε σε παρουσίαση βιβλίου στην Ιόνιο Βουλή ενώ χθες είχε συνάντηση με το δήμαρχο Κ. Νικολούζο.
Συγκεκριμένα στην Ιόνιο Βουλή έγινε παρουσίαση του βιβλίου, «Γιάννης Σμαραγδής: Ο αρχιτέκτονας της ψυχής του στοχαστή Μίμη Τσακωνιάτη, με υπότιτλο «Καλή σου νύχτα, κυρ’ Αλέξανδρε», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ. Η παρουσίαση έγινε με την ευγενική στήριξη από το ΚΕΝΤΡΟ UNESCO IONIΟΥ . Για το βιβλίο μίλησε ο δημοσιογράφος Λυκούργος Σκιαδόπουλος, καθώς και ο Γιάννης Σμαραγδής. Το συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Μακρής. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και ο σκηνοθέτης θα απαντήσει τόσο για το βιβλίο, όσο βεβαίως και για τη ταινία «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ». Της παρουσίασης προηγήθηκε διάλεξη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτιστικής Πληροφορίας» του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας.

Με το Δήμαρχο
Ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του κ. Σμαραγδή στην Κέρκυρα και το Δημαρχείο, πολύ περισσότερο που η έλευσή του οφείλεται στον «ιερό σκοπό» μεταφοράς στη μεγάλη οθόνη της ζωής και του έργου του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας. Προσέθεσε δε ότι το ενδιαφέρον της Κέρκυρας για την ταινία εντείνεται λόγω του Δικτύου Πόλεων Καποδίστρια του οποίου η Κέρκυρα αποτελεί ιδρυτικό μέλος και την προεδρία του οποίου έχει ο ίδιος κατά την τρέχουσα διετία.
Ο κ. Σμαραγδής τόνισε τη σημασία της Κέρκυρας ως τόπο που γέννησε ένα «μεγάλο Έλληνα», με τη δολοφονία του οποίου δολοφονήθηκε η ίδια η Ελλάδα. «Στόχος μας είναι» τόνισε «είναι να κάνουμε μια ταινία για το “μέσα μέγεθος” του Καποδίστρια, που θα παρουσιάσει όλο το σχέδιο που ο Κυβερνήτης εμποδίστηκε να υλοποιήσει και να δώσουμε ένα έναυσμα υλοποίησης αυτού του σχεδίου στις μέρες μας. Γιατί την ιστορία την έχουν πει μέχρι τώρα οι αυτοί που τον δολοφόνησαν και στη συνέχεια κυβέρνησαν την πατρίδα μας. Είμαστε προσκυνητές αυτού του μεγέθους» κατέληξε.

Συνάντηση με Γ. Τρεπεκλή
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κέρκυρα να Ζεις», Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε χθες με τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Γ. Σμαραγδή. Ο κ. Τρεπεκλής είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον σκηνοθέτη που έχει κερδίσει τις καρδιές των Ελλήνων με το έργο του στην πολύχρονη και πολυβραβευμένη διαδρομή του. «Στόχος του συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις» και του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή είναι η επένδυση στον πολιτισμό και η ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να μορφοποιηθούν και «προϊόντα» για την διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί τoν βασικό οικονομικό άξονα ανάπτυξης του Δήμου μας. Διανοίγεται μια μεγάλη προοπτική και πεδίο αξιοποίησης της ξεχωριστής διάκρισης της Κέρκυρας στον διαγωνισμό του δικτύου Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Επιτροπών, ως ο κορυφαίος τόπος για κινηματογραφικά γυρίσματα. Το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου μας, αποτελεί αναπτυξιακή δύναμη την οποία ο συνδυασμός «Κέρκυρα να ζεις» με στοχευμένες και εφικτές προτάσεις προτίθεται να αξιοποιήσει»,αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του συνδυασμού.

Από την βιβλιοπαρουσίαση στην Ιόνιο Βουλή

Από την βιβλιοπαρουσίαση στην Ιόνιο Βουλή

Ο μεγάλος Ελληνας σκηνοθέτης με το δήμαρχο Κέρκυρας

Στο Λιστόν με τον υποψ. δήμαρχο Γ. Τρεπεκλή

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!