Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές: Οι 7 Περιφερειάρχες που βγαίνουν από την πρώτη Κυριακή – Τα ντέρμπι του β γύρου

Επτά υποψήφιοι όλοι με την στήριξη της ΝΔ θα ορκιστούν Περιφερειάρχες την 1/1/2024 καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών, εξελέγησαν από σήμερα.

Οι περισσότεροι από αυτούς συγκέντρωσαν μεγάλα ποσοστά – κάποιοι δυσθεώρητα και τώρα περιμένουν να δουν τι θα βγάλει η κάλπη την επόμενη Κυριακή.

Από τον Α γύρο στις περιφερειακές εκλογές εκλέγεται ο Νίκος Χαρδαλιάς στην Αττική με ποσοστό 46,55% και με την ενσωμάτωση πάνω από το 60%. 

Επίσης, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην Δυτική Ελλάδα με ποσοστό 59,37% και την ενσωμάτωση άνω του 50%.

Άνετα επανεξελέγη ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Περιφέρεια Ηπείρου με ποσοστό 54,93% και την ενσωμάτωση άνω του 60%.

Περίπατος στην Κεντρική Μακεδονία και για τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος επανεξελέγη με ποσοστό 60,17% και ενσωμάτωση στο 55%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος είναι ο κυρίαρχος της Κρήτης με 78,15%.

Και στο Νότιο Αιγαίο ο Γιώργος Χατζημάρκος συγκέντρωσε το τεράστιο ποσοστό 66,53%, ενώ και ο Φάνης Σπανός στην Στερεά Ελλάδα θα έχει άλλη μια θητεία με 48,50%.

Οι μάχες της επόμενης Κυριακής

Και πάλι ο νυν περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιοςθα αναμετρηθεί όπως και την προηγούμενη φορά με τον Χριστόδουλο Τοψίδη σε μια αναμέτρηση που είναι ανάμεσα σε έναν υποψήφιο που έχει το χρίσμα της ΝΔ και σε έναν γαλάζιο αντάρτη.

Διαβάστε ακόμη: 

Διαβάστε ακόμη: Ρ.Κράτσα: “Θα φτάσουμε στην τελική νίκη με λόγια καθαρά”

 

Στο Βόρειο Αιγαίο ο εκλεκτός της ΝΔ Αλκιβιάδης Στεφανής πήγε καλύτερα από ότι έδειχναν τα προγνωστικά και τερμάτισε πρώτος απέναντι στον έμπειρο νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη και επίσης «αντάρτη» της ΝΔ.

Μεγάλο ντέρμπι στην Δυτική Μακεδονία με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδηνα τερματίζει δεύτερος και τον «αντάρτη» Γιώργο Αμανατίδη να είναι πρώτος αλλά με μικρή διαφορά.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός θα πρέπει να πείσει περισσότερους συμπολίτες του την επόμενη Κυριακή να τον ψηφίσουν για να μείνει στο γραφείο του. Η διαφορά του είναι μεγάλη από τον δεύτερο Δημήτρη Κουρέτα αλλά οι ισορροπίες που υπάρχουν θα κρίνουν το νικητή.

Στα Ιόνια Νησιά ο «αντάρτης» πρώην δήμαρχος Κερκυραίων Ιωάννης Τρεπεκλήςτερμάτισε πρώτος με διαφορά σχεδόν 5 μονάδων από την νυν περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως υπάρχει στην Πελοπόννησο με τον Δημήτρη Πτωχό να πλησιάζει το πολυπόθητο 43% αλλά με το 63% ενσωματωμένο να μην το έχει αγγίξει και μάλλον οδεύει σε δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Πέτρο Τατούλη.

 

 

Πηγή: newest

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!