Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Ρόδο: Στις φλόγες τρία ξενοδοχεία – Εκκενώσεις διά θαλάσσης

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν από πέντε ημέρες στη Ρόδο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών. Ιδιαίτερα δύσκολη και σοβαρή θεωρείται η κατάσταση λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων, υπό τον συντονισμό του Λιμενικού, από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος Ρόδου μετά από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στις περιοχές αυτές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής έχουν απεγκλωβιστεί πάνω από 2.000 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 4 πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σωμάτος, ένα ναυαγοσωστικό, πάνω από 30 ιδιωτικά σκάφη που έχουν επιταχθεί, καθώς και 2 φουσκωτά του Ελληνικού Στρατού με στελέχη του Λιμενικού που γνωρίζουν την περιοχή. Ακόμη στην περιοχή σπεύδει πλοίο του πολεμικού ναυτικού, ενώ απογειώθηκε από τον Μαραθώνα και ελικόπτερο του Λιμενικού για να βοηθήσει στους απεγκλωβισμούς.

Σε βίντεο που αναρτώνται συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία φαίνονται άνθρωποι να όλο και πιο πηγαίνουν κοντά στη θάλασσα προκειμένου να σωθούν από την πυρκαγιά.

Παράλληλα επιτάσσονται όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο Ρόδου και ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ, προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι, όπου μαίνεται η πυρκαγιά, σε ασφαλές σημείο. Ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετοί τουρίστες από το πλωτό του Λιμεναρχείου Ρόδου και με ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται, από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

Αντίστοιχα, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη νότια Ρόδο προκειμένου να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την εκκένωση ξενοδοχείου στην περιοχή Κιοτάρι, όπου η φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμα της. Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται πυροσβέστες να καταγράφουν την στιγμή που οι φλόγες πλησιάζουν ξενοδοχειακή μονάδα. «Κόλαση, κόλαση», ακούγεται να λέει ο πυροσβέστης.

Σε κάποια στιγμή εντοπίζει μία τουρίστρια και φωνάζει στον οδηγό του πυροσβεστικού οχήματος. «Σταμάτα να τους πάρουμε». «Έλα εδώ. Εδώ. Εδώ», φωνάζει στα αγγλικά ο πυροσβέστης αλλά η γυναίκα πηγαίνει προς το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίο τρεις ξενοδοχειακές μονάδες καίγονται στο Κιοτάρι. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Παράλληλα, οι κάτοικοι των χωριών που εκκενώθηκαν, συγκεντρώνονται σε δύο σημεία στο σχολικό συγκρότημα Αρχαγγέλου (2ο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου, Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!