Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Κέρκυρας: Ενημέρωση σωματείων για την έναρξη των αγώνων

Ενόψει της πρεμιέρας των αγώνων των πρωταθλημάτων της Α1 το Σαββατοκύριακο 02-03. 10.2021 και της Α το Σαββατοκύριακο 16-17.10.2021, η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας ενημερώνει τα σωματεία για τα παρακάτω απαραίτητα που πρέπει να γνωρίζουν προκειμένου να είναι έτοιμα για την έναρξη της σεζόν 2021-2022 με όσα προβλέπονται εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, τόσο όσον αφορά τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο όσο και για τους φιλάθλους:

  • Για τη συμμετοχή στους αγώνες της ποδοσφαιρικής περιόδου 2021-22 είναι υποχρεωτική για τους ποδοσφαιριστές η επανέκδοση των Δελτίων Αθλητικής Ιδιότητας, ορισμένου χρόνου και χρώματος ΛΕΥΚΟΥ. Ποδοσφαιριστές με Δελτία χρώματος ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ και η συμμετοχή τους κρίνεται αντικανονική.
    • Για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι υποχρεωτική η Κάρτα Υγείας σε ισχύ. Η διάρκεια της είναι για ένα(1) έτος από τη θεώρηση της, η οποία γίνεται από ιατρούς κατε?χοντες την καρδιολογική ειδικότητα ή από ιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας κατέχοντες πιστοποίηση Ε.Κ.Α.Ε.
    • Για την περίοδο 2021-22 για τη συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες απαιτείται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ:
    Α) Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή
    Β) Πιστοποιητικό Νόσησης σε ισχύ ή
    Γ) Για τους αθλητές 18 ετών και άνω απαιτείται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος MOΡΙΑΚΟΥ ή RAPID TEST (72 ωρών και 48 ωρών αντίστοιχα) η οποία εκδίδεται από το www.gov.gr αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί διενέργεια τεστ σε ιδιωτικό εργαστήριο.
    Δ) Για τους αθλητές έως και 17 ετών απαιτείται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ αποτελέσματος MOΡΙΑΚΟΥ ή RAPID TEST (72 ωρών και 48 ωρών αντίστοιχα) ή SELF TEST την ημέρα του αγώνα, παρουσία του ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ COVID που έχει οριστεί από κάθε Σωματείο, ο οποίος και παραδίδει στον διαιτητή σχετική κατάσταση με τα ονόματα και τους αριθμούς δελτίων όσον μπορούν να αγωνιστούν .
    Ο έλεγχος όλων των παραπάνω γίνεται από τον παρατηρητή και τον διαιτητή του αγώνα. Οι Βεβαιώσεις των τεστ συστήνεται να διατηρούνται έως και για 15 μέρες, λόγω δειγματοληπτικών ελέγχων.
    Αναβολή αγώνα γίνεται μόνο όταν στο προγραμματισμένο έλεγχο 24 ή 48 ώρες πριν τον αγώνα διαπιστωθούν πάνω από πέντε (5) θετικά κρούσματα σε αθλητές. Προηγούμενα κρούσματα σε αθλητές σε ελέγχους μέσα στην εβδομάδα λόγω συμπτωμάτων ή στενής επαφής με κρούσμα βάζουν την ομάδα σε αυξημένη επιτήρηση αλλά δεν προσμετρώνται για αναβολή αγώνα. Κρούσματα σε προπονητές ιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό του σωματείου δεν υπολογίζονται.
    – Είναι υποχρεωτική η χρησιμοποίηση στην ενδεκάδα επτά(7) ποδοσφαιριστών που έχουν την ελληνική ιθαγένεια.
    – Για την περίοδο 2021-2022 κατ’ εξαίρεση και σύμφωνα με την προκήρυξη της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας δεν είναι υποχρεωτική σε καμία κατηγόρια της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας η συμμετοχή ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα με συγκεκριμένο ηλικιακό όριο.
    – Βάση του νέου Κ.Α.Π 2021, τα σωματεία στους αγώνες τους για τη σεζόν 2021-22 μπορούν να δηλώνουν 20άδα, αντί για 18άδα που ίσχυε μέχρι τώρα.
    – Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να κάνουν πέντε(5) αλλαγές και επιπρόσθετα και έκτη(6η) αλλαγή σε περίπτωση που αγώνας οδηγηθεί σε παράταση. Προκειμένου να περιορισθεί η διακοπή στην εξέλιξη του αγώνα, κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα μέχρι 3 διακοπές για να προβεί στις 5 αλλαγές κατά την διάρκεια του αγώνα, ενώ ελεύθερα επιτρέπονται οι αλλαγές κατά την διάρκεια του ημιχρόνου. Σε περίπτωση που δύο ομάδες που προβούν ταυτόχρονα σε αλλαγή, χρεώνεται από μία διακοπή σε καθεμία. Οι αλλαγές και οι ευκαιρίες που δεν χρησιμοποιούνται στην κανονική διάρκεια μεταφέρονται στην παράταση.
    – Παρατηρητές, προπονητές, παράγοντες και γενικότερα όσοι εισέρχονται στις ζώνες αγωνιστικού χώρου ή αποδυτηρίων υποχρεωτικά θα πρέπει να φέρουν Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό test αντιγόνου για COVID 19 για να τους επιτραπεί η είσοδος. Η θερμομέτρηση είναι υποχρεωτική για κάθε εισερχόμενο στις εγκαταστάσεις και με θερμοκρασία πάνω από 37 δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος.
    – Η συγκεντρωτική κατάσταση των εισερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση και τον αγωνιστικό χώρο(αξιωματούχοι και ποδοσφαιριστές) θα συμπληρώνεται από τον Υπεύθυνο Covid-19 και θα έχει συνημμένα τα σχετικά παραστατικά (πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό test αντιγόνου για COVID 19)
    – Επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά ΜΟΝΟ για:
    Α) Θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
    Β) Ανήλικοι 13 έως 17 με μοριακό τέστ 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών
    Γ) Ανήλικοι έως 12 ετών με self test την ημέρα του αγώνα
    Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.
    Ο Υπεύθυνος της αθλητικής εγκατάστασης του γηπεδούχου σωματείου θα έχει την ευθύνη και τον έλεγχο για τους φιλάθλους που θα βρίσκονται στις κερκίδες κάθε αθλητικής εγκατάστασης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για την πληρότητα της χωρητικότητας .
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!