Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Επτά μήνες χωρίς υπηρεσία καθαριότητας η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κέρκυρας, λέει η ΛΑΣΥ Ι.Ν.

Με θέμα την έλλειψη παροχής υπηρεσιών  καθαριότητας στα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κέρκυρας εδώ και 7 μήνες, κατέθεσε ερώτηση η ΛΑΣΥ Ιόνιων Νήσων, με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού.

 

Η επερώτηση

Χωρίς παροχή υπηρεσιών καθαριότητας τα γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κέρκυρας εδώ και 7 μήνες-Θα λυθεί άμεσα το θέμα ή η Περιφερειακή Αρχή θα εξακολουθήσει να δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα;

Είναι κοινό μυστικό πως η παροχή υπηρεσιών καθαριότητας σε όλα τα κτήρια που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας στη Κέρκυρα (κτήριο Παλαιάς Νομαρχίας, κτήρια στις Αλυκές Ποταμού, κτήριο Δ/νσης Μεταφορών κ.ά.) παρέχονται, στη καλύτερη περίπτωση, πλημμελώς.
Η υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΠΙΝ – με απόλυτη ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής που ουδέποτε διεκδίκησε τη πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού – κτυπάει κόκκινο και με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην υπολειτουργία των υπηρεσιών αυτών ή οδήγησε και σε κατάργηση κάποιων από αυτές. Μία από τις υπηρεσίες που καταργήθηκαν είναι και η υπηρεσία καθαριότητας που εκχωρήθηκε σε ιδιώτες με επακόλουθα όλα τα αρνητικά αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα.
Ένα από τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα περιγράφει πολύ παραστατικά σε επιστολή που απέστειλε σε όλους μας η Δ/τρια Π.Ε. Κέρκυρας Δέσποινα Χ. Σαββίδου και αφορά τα γραφεία που στεγάζονται οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης Κέρκυρας. Αντιγράφουμε μερικά αποσπάσματα από την επιστολή που όσο απίστευτα κι αν φαίνονται άλλο τόσο πραγματικά είναι:

 

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα: Διήμερο εκδηλώσεων στο Βίδο 1&2 Αυγούστου

«….Γνωρίζετε, λόγω αρμοδιότητας, ότι τα γραφεία που στεγάζονται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Κέρκυρας λειτουργούν χωρίς παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, από τη λήξη της σύμβασης καθαριότητας στις 31/12/2022 έως και σήμερα. Παρά την αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, με αφορμή συνάντηση στο γραφείο του, τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές μας οχλήσεις και τις αντίστοιχες διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί, έστω με προσωρινή εξεύρεση λύσης, αυτό δεν έχει διευθετηθεί εδώ και έξι και πλέον μήνες… Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά οι υπάλληλοί μας, παρά τον φόρτο εργασίας τους, επιβαρύνονται με έργο πέραν των καθηκόντων τους, καθαρίζοντας τα γραφεία τους, τις τουαλέτες και όλους τους κοινόχρηστους χώρους, χρησιμοποιώντας απορρυπαντικά από τα σπίτια τους, για να μπορέσουν να εργαστούν και να εξασφαλίσουν τη στοιχειώδη υγιεινή, για τους/τις ίδιους/ες και όσους τρίτους εξυπηρετούμε… η μέχρι σήμερα στάση των αρμοδίων προς εξεύρεση λύσης είναι αναποτελεσματική και οπωσδήποτε μη αποδεκτή και κατακριτέα. Δεν υπάρχει κανένα πειστικό επιχείρημα δικαιολόγησης/αιτιολόγησης της κατάστασης. Καλούμε την κ. Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων να παρέμβουν και να ασκήσουν πίεση, τους δε λοιπούς και τους καθ’ ύλην αρμοδίους να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε άμεσα να διευθετηθεί το θέμα και να επιλυθεί το πρόβλημα…».

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΕΠΕΡΩΤΑ την κα Περιφερειάρχη:
1.Θα δώσει άμεσα οριστική λύση στα όσα απαράδεχτα και τραγικά αναφέρονται στη πιο πάνω επιστολή;
2.Είναι στις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής να διεκδικήσει επιτέλους δυναμικά την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών της ΠΙΝ;
3.Προτίθεται να ανασυστήσει την υπηρεσία καθαριότητας της ΠΙΝ;

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!