Quantcast
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γ. Κοντός εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα, για τη σημερινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικηγόρων:

Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε το 2014, για να τιμηθούν οι ευρωπαίοι Δικηγόροι και οι κοινές αξίες που τους συνδέουν, όπως  και ο κρίσιμος ρόλος που διαδραματίζουν ως υπερασπιστές του δικαίου και εγγυητές της πρόσβασης των πολιτών στη Δικαιοσύνη.

Δεν ξεχνάμε ότι οι δικηγόροι δεν είναι απλοί διεκπεραιωτές υποθέσεων, αλλά είναι γνήσιοι συλλειτουργοί του ύψιστου έργου της απονομής της Δικαιοσύνης και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αξίες για τις οποίες, σε ανελεύθερα καθεστώτα η σε κεκαλυμμένες Δημοκρατίες, συχνότατα έχουν υποστεί φοβερές διώξεις.

Συλλογιζόμαστε λοιπόν, ότι αυτό είναι το σπουδαίο έργο που επιτελούμε, που είναι πολύτιμο για την ανθρωπότητα και την κοινωνία μας. 

Οι προκλήσεις τη σημερινή εποχή για τον κλάδο μας είναι τεράστιες. Αυτές οι προκλήσεις μας οδηγούν στο να αντιπαλέψουμε τις ανισότητες και να καταστούμε αληθινοί στυλοβάτες και εγγυητές της απονομής διάφανης, γνήσιας, αντικειμενικής και ανεπηρέαστης Δικαιοσύνης.  

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!