Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Και τώρα καλοκαίρι!

Προχωρημένη Άνοιξη αναμένεται  γενικότερα έως πρόσκαιρα σε τοπικό επίπεδο ίσως  και καλοκαίρι για τουλάχιστον τις τέσσερις επόμενες ημέρες λόγω θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τον καιρόφιλο – ερασιτέχνη μετεωρολόγο Ιάκωβο Βασιλάκη αιτία για τα παραπάνω είναι η σταδιακή μεταφορά θερμότερων αερίων μαζών από τις ακτές της βόρειας Αφρικής (κυρίως από την πλευρά της Λιβύης) προς την Ελλάδα. Έτσι ειδικότερα για την χώρα των Φαιάκων , τουλάχιστον για τις επόμενες τέσσερις ημέρες τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας (αυξημένη η πιθανότητα σχηματισμού τοπικών ομιχλών) , η εντυπωσιακή άνοδος του υδραργύρου (τοπικά θα “μαλακώσουν” αισθητά ακόμη και οι νύχτες). Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να ειπωθει  πως θερμοκρασιακά πάμε για καταστάσεις Μαΐου έως σε ορισμενα τμήματα ακόμη και πρώτου δεκαημέρου Ιουνίου!

Παράλληλα αν και κατά περιόδους  θα έχουμε να κάνουμε με κατά τόπους πυκνή συννεφιά (βέβαια ενδιάμεσα , στο συγκεκριμένο πάντα χρονικό διάστημα , να υπολογίζετε και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας) δεν περιμένουμε καθόλου βροχές στη γωνιά μας (μόνο σε πολύ τοπικό επίπεδο μ τα σύννεφα ισως  καταφέρουν να αφήσουν κάποιες παροδικές σταγόνες άνευ σημασίας). Επίσης για όλες αυτές τις ημέρες , κυρίαρχοι άνεμοι θα παραμείνουν οι νοτιάδες. Μάλιστα κατά διαστήματα τοπικά θα ενισχύονται αρκετά , φθάνοντας τα 5 με 6 και για κάνα περίπου 48ωρο επιλεκτικά   ακόμη και τα 7 μποφώρ (σε μεμονωμένα πλαίσια).

Κατά τα άλλα είναι σχεδόν σίγουρο ότι με την παρούσα διάταξη / κυκλοφορία των συστημάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα της γηραιάς ηπείρου και κατ’ επέκταση στην γειτονιά μας τα ερχόμενα 24ωρα , θα μας επισκεφθεί και αρκετή Αφρικάνικη σκόνη , με την “γνωστή” θολούρα στην ατμόσφαιρα, να κάνει την εμφάνισή της … 

Θα πρόκειται λοιπόν για μια “αρρωστημένη” στην ουσία καιρική κατάσταση, η οποία θα απέχει αρκετά από την “κανονικότητα” που θα άρμοζε σε τούτη την χρονική περίοδο .

Επιμέλεια : Ιάκωβος Βασιλάκης (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ μετεωρολόγος, προγνώστης – φανατικός καιρόφιλος από παιδί).

http://valanio-kerkyra.meteoclub.gr/

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!