Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Κέρκυρα: Ο Καιρος στο Β. Ιόνιο ως την Τρίτη 18/01

Απομακρύνεται η παγωνιά και έρχονται νεφώσεις με   οριακή αύξηση της θερμοκρασίας  τηβ Κυριακή. Η επικράτηση  ισχυρών ανέμων τη Δευτέρα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη.
Ο καιρός θα «γλυκαίνει» και θα ζεσταίνει μέσα στη μέρα και θα είναι καλός, οι Βοριάδες σταδιακά θα υποχωρήσουν την Κυριακή και θα φέρει μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, θα γίνει η αλλαγή των ανέμων σε Βοριάδες την Δευτέρα, ωστόσο το κρύο θα παραμένει τη νύχτα και το πρωί, χωρίς φαινόμενα μέχρι και την Τρίτη.

Κατά τα άλλα, γύρω στις 20 Ιανουαρίου, φαίνεται ότι έρχεται «Σιβηρικό» ψύχος θα πολιορκήσει ολόκληρη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και γενικευμένες χιονοπτώσεις που θα φτάνουν ακόμα και στα σημεία της θάλασσας στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα για 2η φορά φέτος τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το ιδιωτικό μετεωρολογικό σταθμό Πετάλειας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/01: Με κρύο σε ορεινά, ημιορεινά και στο εσωτερικό του κάμπου θα ξημερώσει η Κυριακή στην Κέρκυρα. Στη διάρκεια της ημέρας προβλέπεται λιακάδα με αρκετά διαυγή ατμόσφαιρα και μόνο τις βράδυνες ώρες αραιές νεφώσεις ίσως εμφανιστούν στα δυτικά του ορίζοντα. Οι άνεμοι θα στραφούν και θα φύσουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ως 3 bft στην Κέρκυρα και Παξούς, τα 4 bft στα Διαπόντια Νησιά και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ως προς τις μέγιστες τιμές της, με αποτέλεσμα το μεσημέρι να ανέλθει στους 15oC στα πεδινά και τα παράκτια, και γύρω στους 11oC στα ορεινά.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ: Διαπόντια Νησιά: 12oC έως 9oC | Παξούς: 14οC έως 10oC

 ΔΕΥΤΕΡΑ 17/01: Περισσότερες νεφώσεις θα έχει τη Δευτέρα στην Κέρκυρα, ωστόσο θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η πιθανότητα μέσα στη μέρα να ψιχαλίσει ή να ψιλοβρέξει για λίγο, κυρίως σε παράκτιες περιοχές είναι ιδιαίτερη μικρή. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ανατολικές, με ένταση 1-2 bft, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4-5 bft και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά θα φτάσει το μεσημέρι τους 14oC στα πεδινά και τα παράλια και γύρω τους 11oC στα ορεινά. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η υγρασία.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ: Διαπόντια Νησιά: 12oC έως 10oC | Παξούς: 14οC έως 9oC

 ΤΡΙΤΗ 18/01: Με ηλιοφάνεια θα ξεκινήσει και θα κυλήσει η Τρίτη σε όλη την Κέρκυρα. Λιγοστές νεφώσεις θα υπάρχουν κατά περιόδους το πρωί και αργότερα θα διαλυθούν και γρήγορα, καλή διαύγεια θα έχει η ατμόσφαιρα. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος αλλά και με νυχτερινό κρύο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν από Β-Βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 bftστην Κέρκυρα και τους Παξούς. Tα 5 bftστα Διαπόντια Νησιά, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 7 και τοπικά 8 bft. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 15oC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια και γύρω τους 11oC στα ορεινά τμήματα.  

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ: Διαπόντια Νησιά: 12oC έως 7oC | Παξούς: 14οC έως 8oC

 Νικόλαος Σ. Βλάχος, ερασιτέχνης μετεωρολόγος – Διαχειριστής του μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας, Β. Κέρκυραςτ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!