Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα: Ο “ΛΕΩΝ” Αλ. Στυλιανέσης Πανελληνιονίκης U15 στην πάλη

Το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης υποταγής (grappling) στην κατηγορία 53kg Κάτω των 15 ετών κατέκτησε ο αθλητής του ΑΣ Λέων Κέρκυρας, Αλέξανδρος Στυλιανέσης. 

Ο νεαρός κερκυραίος μαχητής, μετά από δύο νικηφόρους αγώνες τελειώνοντας με υποταγή ( armlock) τους αντιπάλους του ανακηρύχθηκε πρώτος Πανελληνιονίκης στην κατηγορία του και ταυτόχρονα πήρε το “εισιτήριο” για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχεί  τον ερχόμενο Οκτώβριο. Το Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής ( grappling) διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο 10 & 11 Ιουνίου στο κλειστό Γυμναστήριο «Ανθέων»  της Λαμίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης. Σε αυτό συμμετείχαν 280 αθλητές-τριες από 25 σωματεία της χώρας.

 Ο ΑΣ ΛΕΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ συμμετείχε με τον Αλέξανδρο Στυλιανέση. Παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη φιλικό τουρνουά παίδων κάτω των 11 ετών, όπου το κερκυραϊκό σωματείο πήρε μέρος με εννέα αθλητές: Kατσαρός Δημήτρης- Σταθόπουλος Σπύρος- Σταθόπουλος Δημήτρης- Κωστάκος Μιλτιάδης- Κωστάκος Μάριος- Ραϋμόνδης Βίκτωρας- Χονδρογιάννης Βασίλης- Ρέτσης Σπύρος- Ζαχαράκης Κωνσταντίνος. Την αποστολή συνόδευσαν μέλη της διοίκησης καθώς και γονείς των μικρών αθλητών. Ενώ μαζί ήταν και οι προπονητές Στεργιάτος Χρήστος – Ζούλη Αθηνά. Να σημειωθεί ότι οι δύο προπονητές του κερκυραϊκού σωματείου θα πάρουν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Grappling Βετεράνων.  Το ΔΣ του Συλλόγου και οι προπονητές ευχαριστούν από καρδιάς τους γονείς και αθλητές καθώς και τους χορηγούς αυτής της προσπάθειας καταστήματα Brisk 43,  Άλσος καφέ , ψησταριά Μπουζης ,τα coffee experience και τo καταστήμα  ρούχων Void.

 Άριστος στο σχολείο και στην πάλη

Για την επιτυχία του Αλέξανδρου Στυλιανέση εξέδωσε ανακοίνωση το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, του οποίου είναι μαθητής: “Είμαστε υπερήφανοι. Όχι μόνο γιατί ο μαθητής μας Αλέξανδρος Στυλιανέσης αναδείχτηκε Πρωταθλητής, μεσούσης της εξεταστικής περιόδου χωρίς καν να ζητήσει αναβολή κάποιας εξέτασης. Κυρίως για το ήθος του, αυτή τη δύναμη ψυχής του, που τον αφήνει πίσω από αρνητικά στοιχεία της καθημερινότητας.Πρώτος Πανελληνιονίκης στο Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής, GRAPPLING, στη Λαμία, στις 11-6-2023. Στη μητέρα του, ακάματη βοηθός μας με απόλυτη συνεργασία για κάθε ζήτημα, αδέκαστη κριτής του με βαρίδιο ηθικής, ευχόμαστε να απολαμβάνει χαρές δίπλα του. Αλέξανδρε, σε ευχαριστούμε με θαυμασμό για αυτό που έγινες, ένας γίγαντας αγωνιστικότητας και αξιών, ως μαθητής Β´ Γυμνασίου του σχολείου μας.  Συνέχισε αυτόν τον υπέροχο δρόμο! Το οφείλεις στον εαυτό σου και στην κοινωνία μας! Και είσαι μόνο στην αρχή του!”.

 Τι είναι η Πάλη Υποταγής

 Η πάλη υποταγής (Grappling) είναι μια μορφή πάλης (μοιάζει με το αρχαίο παγκράτιο ή την ελευθέρα πάλη)  χωρίς χτυπήματα, και ειδικεύεται στην πάλη εδάφους. Ο αθλητής ξεκινώντας από την όρθια θέση προσπαθεί να φέρει τον αντίπαλό του στο έδαφος σε μια πλεονεκτική θέση για τον ίδιο, με διάφορες τεχνικές ρήψεων. Στη συνέχεια ο αθλητής μπορεί να κερδίσει τον αγώνα με δύο βασικούς τρόπους: ο πρώτος είναι να πετύχει, μέσω της τεχνικής  την καθήλωση (υποταγή) του αντιπάλου, με αποτέλεσμα την παραίτησή του και την αναγνώριση της νίκης και ο δεύτερος με τη διαφορά συγκομιδής πόντων, υπερισχύοντας αυτών του αντιπάλου, κατακτώντας θέσεις που βαθμολογούνται έως το πέρας του αγωνιστικού χρόνου, που είναι τα πέντε λεπτά. Το άθλημα εστιάζει στην βελτίωση φυσικής και σωματικής κατάσταση, στη σωστή εκπαίδευση αλλά κυρίως στην ευρηματικότητα και κατάρτιση στρατηγικής. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όπως όλα τα μαχητικά αθλήματα προσφέρει εκγύμναση μυαλού και σώματος, εκτόνωση και τόνωση της αυτοπεποίθησης. Ξεχωρίζει για τον σεβασμό και την ευγενή άμιλλα που εκδηλώνεται ανάμεσα στους αθλούμενους.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!