Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Κέρκυρα: Παγκόσμια σκακιστική διάκριση για τον 11χρονο Σκέμπρη

Το κερκυραϊκό σκάκι συνεχίζει τις επιτυχίες του. Αυτή τη φορά ο 11χρονος Σιμον- Μαξ Σκέμπρης, αθλητής του ΣΠΖ Κέρκυρας,  γιός του τετράκις πρωταθλητή Ελλάδας GM Σπύρου Σκέμπρη ήρθε πρώτος στον όμιλο του στο πρωτάθλημα  του Παγκόσμιου Οργανισμού Ερασιτεχνικού Σκακιού (Amateur Chess Organization).

Οι αγώνες  πραγματοποιήθηκαν  από 11-20 Ιουνίου στο Φόδελε του Ηρακλείου Κρήτης και συμμετείχαν 75 σκακιστές-στριες από 13 χώρες. Ο νεαρός κερκυραίος σκακιστής αγωνίστηκε με τη σημαία της Γερμανίας, χώρα καταγωγής της μητέρας του Bettina Trabert, με  πολλές σκακιστικές διακρίσεις, συμμετοχές με την Εθνική Γερμανίας σε σκακιστικές Ολυμπιάδες και κάτοχος τίτλου  FIDE International Women Grandmaster (WGM). Ο Σιμον-Μαξ Σκέμπρης συμμετείχε στον Ε΄όμιλο με άλλους επτά μεγαλύτερους σε ηλικία σκακιστές-στριες και με απολογισμό έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, στις εννέα παρτίδες του τουρνουά, συγκέντρωσε 7 βαθμούς και κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου του. Την δεύτερη και τρίτη θέσεις του ομίλου κατέκτησαν με 6 βαθμούς αντίστοιχα η   Krause Marianne & ο Fernandez Thomas (και οι δύο Γερμανοί). 

Πατήρ & υιός Σκέμπρης με παγκόσμιο κύπελλο

Την επιτυχία του κερκυραίου αθλητή, χαιρέτισε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΠΖ Κέρκυρας, Μάνος Ναθαναήλ:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ SIMON MAX!

«Την 1η θέση στον όμιλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών και Βετεράνων 2020 (είχε αναβληθεί) που έγινε στο Φόδελε της Κρήτης από 11-20 Ιουνίου κατέκτησε ο Simon Max Σκέμπρης, γιος του κερκυραίου GM και πρωταθλητή Ελλάδας Σπύρου Σκέμπρη και της Γερμανίδας WGM Bettina Trabert. Ο Simon Max  αντιμετώπισε πολύ μεγαλύτερους και πιο έμπειρους παίκτες και κατάφερε να έρθει πρώτος και μάλιστα με διαφορά! Είναι σίγουρο ότι θα διακριθεί και στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Πάιδων Κορασίδων που θα γίνει στην Πάτρα 30/8-49. Θα πρέπει να σημειωθεί και η σημαντική βοήθεια που έδωσε ο διευθυντής του εκπληκτικού Δημοτικού Σχολείου της Άφρας όπου φοιτά ο Simon Max, κ. Μάμαλος ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει στους αγώνες»

 AMATEUR CHESS ORGANIZATION

Το πρωτάθλημα διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ερασιτεχνικού Σκακιού (AMATEUR CHESS ORGANIZATION). Ο οποίος ιδρύθηκε για να εκπροσωπήσει του ερασιτέχνες σκακιστές με λιγότερους από 2400 βαθμούς ELO. Ο Οργανισμός έχει την έδρα του στην Στουτγκάρδη (Γερμανία) και το 2012 διοργάνωσε το Πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών. Σε αυτόν συμμετέχουν περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Να σημειωθεί ότι ο AMATEUR CHESS ORGANIZATION δεν αναγνωρίζεται από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE).

 

φωτο πανω: Η βράβευση του Σίμον-Μαξ Σκέμπρη

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!